Egy YouTuber megpróbált processzort cserélni a MacBookjában

MacBook Pro 2021
Vágólapra másolva!
Az M1 chipes MacBook Pro 13-ba próbálta meg beletenni az M2 lapkát, borítékolhatóan sikertelenül.
Vágólapra másolva!

Az Apple előszeretettel forrasztja az alkatrészeket, így a laptopjainak a frissítése gyakorlatilag lehetetlen, főleg az átlagemberek számára – később sem lesz tehát SSD-csere vagy több RAM a gépben. Egy haladó YouTuber azért megpróbálta a lehetetlent: az M1 processzoros Apple MacBook Pro 13-ban processzort cserélni.

MacBook Pro 2021 Forrás: WSJ

Luke Miani konkrétan egy Apple M2 chipet akart beépíteni a 2020-as, fentebb említett laptopjába. Mivel a CPU-t forrasztják, nem cserélhető, így a teljes alaplapot próbálta áttenni egy 2022-es MacBook Pro 13-ból. Bár a meglehetősen nehéz feladvány elvileg sikerrel kellett volna járjon a gyakorlatilag egyforma alaplapok miatt; borítékolható módon a művelet kudarcba fulladt.

A gép ugyanis nem indult el, a kijelző fekete maradt. A Touch ID cseréje sem segített, így ezután a részben módosított billentyűzetre és érintőpadra gyanakodott a YouTuber. Technikailag nem volt megmagyarázható, miért nem működik a laptop, de a rendhagyó mutatvány eleve bukásra volt ítélve, látva azt, hogy milyen szigorú szervizelési és alkatrésztámogatási szabályai vannak az Apple-nek például az iPhone-ok kapcsán.