Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Liverpool a FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy Mohamed Szalah, a csapat egyiptomi támadója meghosszabbította a jövő nyáron lejáró szerződését.

A Mersey-parti klub tájékoztatása szerint Szalah hosszú távú szerződést írt alá, azonban egybehangzó angol sajtóértesülések szerint az egyiptomi támadó három évvel hosszabbított, a keresete pedig heti 350 ezer font lesz, amivel a klub legjobban fizetett játékosa lesz.

Mohamed Szalah a Real Madrid ellen elvesztett BL-döntő után Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

Szalah szerződéshosszabbítási ügye majdnem egy évig tartott. Sokáig úgy tűnt, a 30 éves támadó nem fog maradni, ugyanis a Liverpool nem akarta megadni neki azt az összeget, amit kért. Azonban felek mégis megállapodásra jutottak, így Jürgen Klopp továbbra is számíthat a leggólerősebb játékosára.

- nyilatkozta Szalah a szerződés aláírása után.

Szalah 2017 nyarán érkezett Liverpoolba. 254 meccsen 156 gólt lőtt és 63 gólpasszt adott. A csapattal háromszor jutott be a Bajnokok Ligája-döntőbe, 2019-ben pedig meg is nyerte azt. Az egyiptomi támadó év alatt minden lehetséges klubtrófeát megnyert a Liverpool játékosaként, nem mellesleg már háromszor végzett a góllövőlista élén is.