Megbukott Jakab erőszakoló szövetségese, az antiszemita Gyöngyösi Márton lett a Jobbik elnöke

Gyöngyösi Márton, Jobbik,  EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019
Vágólapra másolva!
Az antiszemita Gyöngyösi Mártont választották meg a Jobbik elnökének szombaton - derült ki a párt sajtóközleményéből. Jakab Péter erőszakoló szövetségese, Földi István tehát megbukott. 
Vágólapra másolva!

A tanácskozást követő sajtótájékoztatón elhangzott: az új elnök a voksok 68, vetélytársa, Földi István a szavazatok 29 százalékát kapta meg. Gyöngyösi Márton megerősítette, a választás előtt visszalépett az ő javára a harmadik induló, Ander Balázs elnökségi tag.

Azért kellett összehívni a tanácskozást, mert noha május elején újraválasztották a poszton Jakab Pétert, ő egy hónappal később - az elnökséggel fennálló vitájára hivatkozva - lemondott a tisztségről.

Gyöngyösi Márton Fotó: Polyák Attila - Origo

Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették kezemből a Jobbik irányítását - indokolta Jakab Péter a június 8-án, közösségimédia-oldalán bejelentett döntését.

Sajtóhírek szerint Ander Balázs alelnök, az antiszemita Gyöngyösi Márton, és Jakab Péter erőszakoló szövetségese, Földi István indult az elnöki posztért. Ander Balázs azonban a Magyar Nemzet tudósítása szerint visszalépett Gyöngyösi Márton javára.