Menekülnek Joe Biden közeléből: lemondott az amerikai elnök kommunikációs igazgatója

Horizontal POLITICS HEADSHOT HEADSHOT CLOSE UP LOWERED HEAD
US President Joe Biden waits for a meeting with Ukraine's President Volodymyr Zelensky in the Oval Office of the White House, on September 1, 2021, in Washington, DC. - Ukraine's President Volodymyr Zelensky is only the second European leader to meet President Joe Biden at the White House on Wednesday but his bid for more heavyweight US protection against a powerful Russia is likely to be frustrated. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Négy hónappal a november 8-i félidős választások előtt rájött, hogy több időt akar a családjával tölteni.
Vágólapra másolva!

Lemondott és távozik az amerikai elnök kommunikációs igazgatója, Kate Bedingfield - jelentette be szerdán a Fehér Ház. Az AFP francia hírügynökség rámutat, hogy a közlés figyelemre méltó esemény négy hónappal a november 8-i félidős választások előtt. Kate Bedingfield, aki Joe Biden amerikai elnök választási kampányának gerincét képezte, majd a demokrata elnök kommunikációs igazgatója volt,

július végén távozik a Fehér Házból, hogy "több időt töltsön férjével és kisgyermekeivel" - közölte Ron Klain, a Fehér Ház kabinetfőnöke.

Óriási bukás a Biden-elnökség Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A Fehér Házon belüli lemondások nem szokatlanok a ciklus közepén, ám az elnök hívei közül a mostani távozás azonban akkor történik, amikor

több amerikai médium is a végrehajtó hatalmon belüli működési zavarokról számolt be.

Már nem telik el nap, hogy Joe Biden népszerűsége ne zuhanna tovább. Az Egyesült Államok lakosságának 73,7 százaléka szerint a Biden-kormányzat rossz útra tereli az országot. A félidős választások tétje óriási, a felmérések szerint brutális vereséget szenved majd el Biden rettenetes elnöki teljesítménye miatt a Demokrata Párt. Biden egyre rosszabb állapotban van, olykor már a szavakat sem tudja megformálni.