Kalapácsvető talált el egy embert Hollandiában, a férfi a helyszínen meghalt

Vágólapra másolva!
Egy 65 éves férfi meghalt a Highland Games (skót felföldi játékok) egyik rendezvényén történt szörnyű balesetben. A sporteseményen a 10 kilós kalapács átrepült a sövényen, és eltalált egy arra sétáló férfit, aki azonnal meghalt.
Vágólapra másolva!

Szemtanúk szerint a 65 éves áldozat nem volt nézője a hollandiai Geldrop kastélyban vasárnap megrendezett Open Highland Gamesnek - írja a Sun.

A férfi a kastély kertjében sétált, amikor a semmiből megjelent a kalapács és eltalálta.

The hammer throw in a traditional Highland Games involves tossing a wooden pole with a heavy metal ball on the end (stock photo)

Maga a kalapács egy fából készült rúd, amelyhez egy fémgolyó van rögzítve, és amely férfiaknál általában 10 kilós.

Az egyik szemtanú az Omroep Brabant helyi hírügynökségnek nyilatkozott: Láttuk, ahogy a golyó átrepül a sövényen, majd a túloldalról egy hangos női sikolyt hallottuk.

A mentőszolgálat, köztük egy helikopter is a helyszínre érkezett, de az áldozatot nem tudták megmenteni.

A dobóverseny az ősi skót játékok hagyományos része, amelyben a versenyzők egy "kalapácsot" lóbálnak a fejük körül, és olyan messzire dobják, amilyen messzire csak tudják.

A nézők végignézték a borzalmat, és az eseményt az eset után gyorsan leállították.

Egy szemtanú hozzátette: A fiú, aki a kalapácsot lendítette, teljesen feldúlt volt. Nem újonc volt, hanem tényleg egy gyakorlott résztvevő, aki már korábban is részt vett nagy versenyeken.

A kép illusztráció.