Több embert agyonlőtt egy férfi Montenegróban

Cetinje, 2022. augusztus 12. Puskát visz egy helyszínelő rendőr Cetinjében 2022. augusztus 12-én, miután egy férfi családi vitát követően lövöldözni kezdett, és megölt tizenegy embert a montenegrói fővárostól, Podgoricától mintegy 30 kilométerre fekvő városban. A támadót tűzharcban agyonlőtték a rendőrök. MTI/EPA/Boris Pejovic
Vágólapra másolva!
Egy családi vitát követően lövöldözni kezdett egy férfi Montenegróban, és tizenegy embert megölt.
Vágólapra másolva!

Ezután tűzharcba keveredett a rendőrökkel, akik agyonlőtték - jelentette a montenegrói állami televízió a helyi rendőrségre hivatkozva.

A férfi további hat embert megsebesített Cetinje településen, köztük egy rendőrt is, mielőtt lelőtték - írja a CM jornal.

A támadó a családi vita után elindult és véletleszerűen emberekre lőtt az utcán.

4 sebesültet a cetinjei kórházban, kettőt pedig a podgoricai Klinikai Központba szállítottak. Egy férfit súlyos fej- és mellkasi sérülésekkel szállítottak be. Három további dérültet sürgősen meg kellett műteni.

Puskát visz egy helyszínelő rendőr Cetinjében 2022. augusztus 12-én, miután egy férfi családi vitát követően lövöldözni kezdett, és megölt tizenegy embert a montenegrói fővárostól, Podgoricától mintegy 30 kilométerre fekvő városban. Forrás: MTI/EPA/Boris Pejovic

Két emebr viszont már túl van az életveszélyen, egy pedig már haza is mehetett - írja az RTCG.

Nem hivatalos információk szerint a támadó egy 34 éves férfi, aki gyerekekre is lőtt. A város érintett részét lezárták a rendőrök.

Péntek esti közleményében Dritan Abazovic montenegrói miniszterelnök az ország történelmében példátlan tragédiának nevezte a történteket.

- húzta alá Abazovic.