Megszólaltak a szülők, akiknek a fiát lefejezte egy helikopter rotorja

Görögország, helikopter, rotor, lefejezte, szelfi, 22 éves brit férfi
Vágólapra másolva!
Néhány héttel ezelőtt egy 22 éves brit turistát gyakorlatilag lefejezett egy helikopter még működő hátsó rotorja, miután leszálltak a görög fővárosban, Athénban. A férfi a földet érés után egy szelfit szeretett volna készíteni, ám halálos balesetet szenvedett. Most megszólaltak a szülei, akik összetörten nyilatkoztak fiukról az egyik brit televíziós csatornának. 
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a 22 éves Jack Fenton Mykonosról utazott vissza a görög fővárosba, Athénba, de miután leszálltak a helikopterrel, a férfi a gépből való kiszállást követően egy szelfit szeretett volna készíteni.

A helikopter hátsó rotorja azonban még működött, ezért gyakorlatilag lefejezte a szerkezet, és a helyszínen azonnal meghalt.

Szülei, Miguel és Tori Fenton az ITV Newsnak azt nyilatkozták az esetről, hogy a baleset bekövetkeztekor nem voltak ugyan Athénban (mert külön utaztak haza a közös görögországi nyaralásról), ám pontosan át tudják érezni, hogy mennyire brutális módon következhetett be a fiuk halála.

A család egy barátja is elkísérte őket a görögországi útra, aki szerint a görög hatóságok nagyon rosszul kezelték a helyzetet, és szerinte

megelőzhető lehetett volna a baleset

- írja a Daily Mail.

Szerinte Jack még mindig életben lenne, ha szigorúbb biztonsági eljárásokat vezetnének be, például ha a rotorok leállása előtt nem engednék leszállni az utasokat, vagy elkísérnék őket a helikoptertől a váróterembe.

Ioannis Kandyllis, az esetet vizsgáló bizottság elnöke korábban azt közölte, hogy Jack, dacolva a parancsokkal, telefonját a füléhez tartva rohant vissza a helikopter felé.

Mind a négy utas kiszállt, és egy privát váróterembe kísérték őket, ahol egy londoni magánjáratra vártak. A társalgóból azonban az áldozat visszaszaladt a helikopterhez.

"A szemtanúk azt mondták, hogy

- mondta Kandyllis. "Másodperceken belül megtörtént a tragikus baleset. Szörnyű volt" - tette hozzá.

Tori és Miguel azóta is kétségbeesetten várják a válaszokat, de a görög hatóságok azt mondják, addig nem nyilatkoznak, amíg a nyomozás folyamatban van.