Borzasztó tragédia érte a bombagólt szerző sztárfocistát

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Wales-Anglia, B csoportkör, Ahmed bin Ali Stadion, 2022. 11. 29., Wales, Anglia
DOHA, QATAR - NOVEMBER 29: Marcus Rashford of England shoots with an overhead kick during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group B match between Wales and England at Ahmad Bin Ali Stadium on November 29, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by James Williamson - AMA/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Szörnyű hír érte a Wales elleni találkozó előtt Marcus Rashfordot, a Manchester United támadóját, ám a gyász ellenére a meccs legjobbja tudott lenni a két góljával.
Vágólapra másolva!

Rashford a második félidő elején egy nagyszerű szabadrúgásgóllal szerzett vezetést Angliának, a gólöröm közben pedig térdre rogyott és az ég felé mutatott. Később a csapat harmadik találatát is ő szerezte, mielőtt a 75. percben lecserélte őt Gareth Southgate. A 25 éves csatár a találkozó után drámai vallomást tett a lelkiállapotával kapcsolatban.

Marcus Rashford és Gareth Southgate ölelkezett össze a csere után Forrás: AFP/Ina Fassbender

Mint kiderült, az első gól után a két nappal korábban életét vesztő barátjára, Garfield Haywardra emlékezett – erről pedig sem a szövetségi kapitány, sem csapattársai nem tudtak.

– mondta a meccs után Rashford.

Az angol támadó a csapat játéka és az első félidőben kihagyott helyzete miatti csalódottságáról is beszélt, ám leginkább örült a duplája miatt, amivel holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

„Ezekért a pillanatokért futballozunk, ezek a legnagyobbak és a legszebbek. Örülök, hogy ott vagyunk a nyolcaddöntőben, de még komolyabb célokért küzdünk és a mostaninál is tudunk sokkal jobban játszani."

Forrás

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!