Megint botrányos döntést hozott a holland videóbíró, akit az UEFA és a FIFA sztárol

fbl Horizontal
Poland's goalkeeper #01 Wojciech Szczesny (in yellow) saves the penalty shot by Argentina's forward #10 Lionel Messi (L) during the Qatar 2022 World Cup Group C football match between Poland and Argentina at Stadium 974 in Doha on November 30, 2022. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az argentin labdarúgó-válogatott a lengyelek elleni sorsdöntő meccsen egy nevetséges 11-est kapott az első félidőben, ám Lionel Messi kihagyta a büntetőt.
Vágólapra másolva!

A találkozó 38. percében döbbenetes büntetőt kaptak az argentinok. Egy beívelés után Messi elfejelte a labdát, a vetődő lengyel kapus, Wojciech Szczesny pedig hozzáért a hétszeres aranylabdáshoz, de bőven azt követően, hogy Messi már melléfejelt.

A holland bíró, Danny Makkelie a videobíró segítségét is igénybe vette, majd megadta a 11-est. Messi azonban nem tudta előnyhöz juttatni Argentínát, mert Szczesny kivédte a lövését.

Messi büntetőjét kivédte Szczesny Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A videóbíró, aki Makelie-t meggyőzte, a holland van Boekel, aki az UEFA kedvence. Ő az, aki a BL-csoportkörben előbb a Bayern, majd az Inter ellen vett el 11-est a Barcelonától, ő jelezte az argentinoknak a nevetséges 11-est Szaúd-Arábia ellen, majd elvett egy szabályos gólt Lautaro Martineztől lesre hivatkozva, mert rossz hátvéddel hasonlította össze a pozícióját.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!