Vérszomjas patkánycárt keresnek New York városába

Patkányűzés napja
Vágólapra másolva!
New York városa vezető beosztásba keres főállású munkatársat, a lakosok közös ellensége, a patkányok elleni harcra - írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

Mint azt korábban az Origo megírta, New York patkányinváziótól szenved, az élősködők többek között a divatos Greenwich Village szabadtéri éttermeinél csemegéznek, elriasztva így a vendégeket. Az itt élők szerint a patkányszaporulat elsődleges oka, hogy a koronavírus-járvány miatt sokkal többen étkeznek a szabadban, az étel illata pedig előcsalogatta a különféle kisebb állatokat is. A friss hírek alapján úgy tűnik, a metropolisz továbbra is súlyosan fertőzött a patkányoktól.

A napokban a New York-i Polgármesteri Hivatal álláshirdetést tett közzé "a rágcsálók elleni védekezés városszerte illetékes igazgatójának", vagy ahogy a városháza szóvivője nevezte, a "patkánycár" betöltésének posztjára.

A poszt betöltője ezzel akár évi 170.000 dollárt (kb. 67 millió forintot) is kereshet.

A leendő vezetőnek többek között jelentős tapasztalattal kell rendelkeznie a várostervezésben, valamint pusztító indulatokat kell táplálnia a rágcsálók és élősködők iránt.

Minden megoldási javaslatot aprólékosan járjon körbe a különböző szempontok szerint, beleértve a működési hatékonyság javítását, az adatgyűjtést, a technológiai innovációt, és a szemétgazdálkodást is." - olvasható a nem mindennapi álláshirdetésben.

Ehhez még hozzátették, hogy az ideális pályázónak "kardcsörtető hozzáállással, ravasz humorral, és a vagányság általános aurájával" kell rendelkeznie.

A komoly képzettségi elvárások között szerepel az önmenedzselési képesség, a vállalkozói kedv, és a kutatásban való jártasság,

ahogy a helyi önkormányzattal való szoros együttműködésben szerzett tapasztalat is.

A patkányok különféle betegségeket is terjesztenek, ezért rendkívül veszélyesek Forrás: Thinkstock

Az Orkin kártevőirtó cég legfrissebb éves rangsora szerint New York az Egyesült Államok második legnagyobb patkányszaporulatával sújtott városa.

A város higiéniai hatósága csupán idén október óta már több mint 21.600 bejelentést kapott patkánytámadásról.

Ez meredek növekedés a járvány előtti időkhöz képest. A rágcsálók gyakran szerepelnek a közösségi médiában, miután különböző tárgyakat - például pizzaszeletet - vonszolnak végig az utcákon és a járdákon.

Ezek a rágcsálók betegségeket terjesztenek, megrongálják az otthonokat és a vezetékeket, sőt, még a konyhai személyzet mozgását is megpróbálják ellenőrizni, hogy átvegyék az emberi munkaköröket". - írja az álláshirdetés.

Eric Adams polgármester különösen motiváltnak tűnik, hogy hatékony patkánycárt találjon. Nemrég tweetelt egy cikket a pozícióról, azt írva:

Nem ez a város első patkányirtási akciója 2022-ben. Októberben a New York-i köztisztasági hivatal bejelentette, hogy a lakosok 2023 áprilisától pénzbírságot kapnak, ha este 8 óra előtt rakják ki a szemetet a járdára.

"Szeretném tisztázni: a patkányok abszolút utálni fogják ezt a bejelentést" - jelentette ki Jessica Tisch, New York szennyvízügyi biztosa. "De nem a patkányok irányítják a várost. Mi irányítjuk."

A patkánycár szerepére pályázóknak önéletrajzot, kísérőlevelet és három referenciát kell benyújtaniuk. Emellett New York-i lakcímmel kell rendelkezniük, és be kell oltatniuk magukat a Covid-19 ellen - ez a 2021. augusztus 2. óta felvett városi alkalmazottakra vonatkozó irányelv.