Hihetetlen dráma végén jutott BL-negyeddöntőbe a magyar válogatott kézis csapata

Rapid Bucharest v Gyori Audi ETO - EHF Champions League NurPhoto General news December 11 2022 11th December 2022 EHF Champions League Horizontal SPORT MATCH HANDBALL
Sorina Grozav and Korsos Dorina and Irene Espinola Perez in action during the EHF Champions League game between Rapid Bucharest and Gyor Audi ETO, sunday, December 11, 2022. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto) (Photo by Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Elképesztő izgalmak és drámai hajrá után jutott be a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe a magyar válogatott Korsós Dorinát is foglalkoztató román Rapid Bucuresti csapata.

A román csapat az első mérkőzésen 29-24-re kikapott a szlovén Krim Ljubljana otthonában, a visszavágón azonban az első félidő hajrájára, 12-7-es állásnál ledolgozták a különbséget, majd a második játékrészben már többször is vezettek hat góllal.

A szlovén bajnokcsapat azonban küzdött, és visszajött a meccsbe, és a második félidő közepén többször is csak három gól volt a bukarestiek előnye. Utoljára 21-18-nál voltak ilyen közel a románokhoz, akik innen hosszú hajrát nyitottak, és egészen hét gólra feltornázták az előnyüket. Hiába védett remekül, bravúrokat bemutatva Jovana Risovic.

Az utolsó fél percben 29-24-es hazai vezetésnél a vendég szlovének játékosa, Natasa Ljepoja kapott kétperces kiállítást, a Rapid pedig kihasználva az emberelőnyt megszerezte a 30. gólját, az utolsó másodpercekben pedig megőrizte a továbbjutást jelentő előnyét. Egy újabb szlovén találat ugyanis idegenben lőtt több góllal a Krim továbbjutását jelentette volna.

A Rapid magyar válogatott játékosa, Korsós Dorina nem lőtt gólt. A mezőny legeredményesebb játékosa a román csapat holland sztárja, Estevana Polman volt 8 góllal, a Krimből Aleksandra Rosiak hétszer talált be. A negyeddöntőben a Rapid a címvédő norvég Vipers Kristiansanddal találkozik.

Eredmény, női kézilabda-BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
Rapid Bucuresti (román)–Krim Ljubljana (szlovén) 30–24 (12–8)
Továbbjutott: a Rapid Bucuresti, 54–53-as összesítéssel