Magdi néni leanderei a Szent Imre Kórház kertjének büszkeségei

leander, Szent Imre Kórház, kórház, virág, kert
Leanderek a Szent Imre Kórház kertjében
Vágólapra másolva!
Közel 1,5 millió forint értékben kapott a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház leandereket Magdi nénitől, Dr. Bedros J. Róbert főigazgató édesanyjától. Magdi néni a Pest megyei Kemencén, a Börzsöny lábánál szaporította a növényeket, és adományozta a kórháznak. 
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években szokatlan ajándékokat kapott a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház. A 80 éves Magdi néni, Bedros főigazgató édesanyja összesen mintegy 30 nagy tő, csodaszép, nagy értékű leandert adományozott az intézménynek.

Leanderek a Szent Imre Kórház kertjében Forrás: Szent Imre Kórház

Magdi néni otthonában, a Börzsöny lábánál fekvő, Pest megyei Kemencén szaporította és gondozta a mediterrán területeken őshonos növényeket.

Mivel nagyon szeret kertészkedni, a leanderek is meghálálták a gondoskodást, ezért szerette volna, ha másoknak is örömet szereznek a gyönyörű növények. Ezért arra gondolt, hogy a Szent Imre Egyetemi Oktatókórháznak adományozza a virágok egy részét.

Az adomány igen nagyvonalú, hiszen egy ekkora tő leanderért akár 50 ezer forintot is elkérnek a kertészetek.

Leanderek a Szent Imre Kórház kertjében Forrás: Szent Imre Kórház

Először nyolc éve hoztak a teherautók hatalmas virágokat a kórházba, ahol a kertészek vették gondozásukba.

Leanderek a Szent Imre Kórház kertjében Forrás: Szent Imre Kórház

Télen a kórház egyik belső helységben vészelik át a hideget a leanderek, tavasszal pedig az intézmény nagy, gondozott parkjában helyezik ki.

Leanderek a Szent Imre Kórház kertjében Forrás: Szent Imre Kórház

A sürgősségi osztályhoz vezető mentőfelhajtó előtti részt, a kápolna környékét és a hátsó kertet is díszítik a rózsaszín, bordó, fehér és barackvirág színű, telt és szimpla virágú növények. A legmagasabb leander már több mint 2 méter magas és van olyan, amelynek a cserepe 50 kilót nyom, ezért a kertészek csak traktorral tudják mozgatni. Június elejétől egészen szeptemberig folyamatosan virágoznak, így hónapokon keresztül ezek a leanderek a legfőbb díszei a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház kertjének.

Magdi néni egyébként nemcsak kertészkedni, hanem kézimunkázni is szeret.

Magdi néni a 80. születésnapján unokájával, Laurával. Forrás: Bjr

Rengeteg sálat, sapkát köt, amelyet aztán Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány elnöke juttat el a szegény sorsú gyerekeknek az ország minden pontjára.