Letartóztatták a gönci rablót

ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a gönci férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint előbb egy gyereknek vette el a pénzét, aztán egy trafikban ütötte meg az eladót cigarettát és öngyújtót követelve.
Vágólapra másolva!

Augusztus 16-án kora délután a férfi az utcán rátámadt egy kislányra. Kezét ütésre emelte, így akart megfélemlíteni és elérni,

hogy adja neki a kezében tartott 10 ezer forintos bankjegyet.

Egy arra járó férfi közbelépett, ezért a gyereknek ugyan nem esett baja, de a pénzét megszerezte a rabló, aki menekülés közben még egy követ is kis áldozata felé dobott.

Húsz perccel később a férfi már egy gönci trafikban volt, ahol kiabálva, mutogatva cigarettát és öngyújtót követelt, miközben felborította a pulton lévő monitort.

illusztráció Forrás: pixabay.com

Az alkalmazott odaadta neki, amit akart. Amikor megpróbálta visszakérni a termékeket, hogy leolvashassa a vonalkódokat,

a rabló belépett a pult mögé és ököllel többször megütötte.

Az eladónak sikerült kimenekülnie a dohányboltból és a szemközti üzletben segítséget kérnie. Eközben támadója elmenekült a tetthelyről.

A rablással gyanúsított férfit végül elfogták.

Az ügyészek álláspontja szerint az ő esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye,"amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak" - írta a Miskolci Törvényszék Origónak küldött közleményében. Emellett nem kizárható, hogy ha szabadlábon védekezhetne, veszélyeztetné a bizinyítást különösen az eljárásban részt vevő vagy más személyeket megfélemlítené vagy jogellenesen befolyásolná. Emellett attól is alappal lehet tartani, hogy újabb bűncselekményt követne el. Az ügyhöz kirendelt bíró ezeket az érveket mérlegelve úgy döntött, szeptember 18-ig maradjon rácsok mögött. A letartóztatásról szóló végzés egyelőre nem végleges.