Ezek lesznek a legfőbb programok a Szent István Napon - kövesse percről percre az Origón!

Szilveszter, éjszaka, tűzijáték, éjfél, újév, Gellért-hegy, Gellért, budapest
Vágólapra másolva!
Elkezdődött az augusztus 20-ai ünnepségsorozat, folyamatosak a programok az egész országban. Több helyen tartanak gasztrofesztiválokat: a fővárosban például a Vörösmarty téren, este pedig a Tabánnál ingyenes koncertekkel várják a szórakozni vágyókat. Augusztus 20-án a programok reggel az állami ünnepséggel kezdődnek, Novák Katalin köztársasági elnök ezután Székesfehérváron beszél majd, este pedig Budapesten a tűzijáték lesz a csúcspont. Az Origo percről percre közvetíti majd az augusztus 20-i eseményeket. 
Vágólapra másolva!

Péntektől várja az érdeklődőket a Mesterségek Ünnepe a Budai Várban és a Magyar Ízek Utcája a budai alsó rakpart Várkert Bazár előtti részén. A vasárnapig tartó rendezvények ingyenesen látogathatók.

A 36. Mesterségek Ünnepét, az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját az idén mintegy ezer hazai és külföldi kézműves közreműködésével rendezik meg. A díszvendég Dél-Korea lesz, a fesztivál kiemelt témáját a faművességhez kapcsolódó mesterségek adják.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Az augusztus 20-ai programsorozat elkezdődött: Balatonbogláron szüreti fesztivállal, Hévízen gasztrokorzóval várják a látogatókat. A fővárosban a Tabánnál ingyenes koncertek lesznek. Ma este a Mobilmánia, Deák Bill Gyula, Nagy Feró és a Beatrice lép színpadra.

Novák Katalin államfő Budapesten és Székesfehérváron ünnepli augusztus 20-át, Szent István napját. A fővárosi állami ünnepség mellett a koronázóvárosba látogat, ahol a Szent István téren tartja meg az állami ünnep hivatalos ünnepi beszédét.

Augusztus 20-án szombaton több mint 40 ezer rakétát lőnek fel a fővárosban, hét helyszínről, többek közt a Szabadság hídról, az Erzsébet hídról és a Dunáról uszályokról. A tűzijáték 4,5 kilométer hosszan lesz látható: zenével, fényshow-val és drónjátékkal.

Az Origo percről percre közvetíti majd az ünnepi eseményeket.