Szijjártó Péter: A szabadkai konzulátus munkatársai várják a Fradi-szurkolókat

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. július 29. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nio kínai járműgyártó beruházásának bejelentésén a minisztériumban 2022. július 29-én. Biatorbágyon, a cég első európai üzemében automata akkumulátorcsomag-csereállomásokat fognak előállítani. A mintegy 5,5 milliárd forint értékű projekthez a kormány 1,7 milliárd forint támogatást ad, így segítve több száz új munkahely létrehozását. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Mintegy 1500 Fradi-szurkolót várnak Szerbia fővárosába, Belgrádba az Európa Liga mérkőzésére; a szurkolókat a szabadkai főkonzulátus négy munkatársa várja a határátkelőhelyen, hogy segítsék a zökkenőmentes átlépést - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán megosztott videóban.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a közösségi oldalán - Belgrádból bejelentkezve - azt mondta, hogy ő maga nem a meccsre érkezett, hanem a migrációról és Szerbia déli határának megvédéséről tárgyal az osztrák és szerb kollégáival.

Megjegyezte, hogy a Fradi a Crvena zvezda ellen lép pályára Belgrádban. A stadionban is öt konzul teljesít majd szolgálatot, akik közvetlenül is segítségére lehetnek a szurkolóknak - fűzte hozzá.

Ugyanakkor egy folyamatosan üzemelő vészhelyzeti telefonszámot (+381 62 766024) is létesítettek, amelyen segítséget lehet kérni a belgrádi konzulátustól - hívta fel figyelmet Szijjártó Péter.