Karácsony megint lebukott: mégis volt pénzük a kukások béremelésére

kuka, kukák, szemét, FKF, Budapest, 2022.10.06., József körút, Nagykörút
József körút
Vágólapra másolva!
Megszületett a megállapodás a Budapesti Közművek és a kedd reggel óta sztrájkoló munkavállalók képviselete között a fővárosi hulladékszállítási közszolgáltatás újraindulásáról - tájékoztatott közös közleményében a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt., a FKF Hulladékgazdálkodási Divízió és HVDSZ 2000 Szakszervezet csütörtök este. A közleményből kiderül, hogy Karácsony Gergely hazudott, amikor azt mondta, nincs pénz a kukások béremelésére, egyszeri juttatás mellett ugyanis az alapbérük is nő.
Vágólapra másolva!

A BKM, az FKF és a szakszervezet a közös kommünikében közölte, hogy a hulladékgazdálkodási és a köztisztasági közszolgáltatásban dolgozók, illetve az azokat közvetlenül kiszolgáló területek dolgozói egyszeri bruttó 200 ezer forint összegű rendkívüli rezsitámogatást kapnak. A Budapesti Közművek minden nem vezető beosztású dolgozója részére bruttó 120 ezer forintos karácsonyi jutalmat fizet decemberben - tették hozzá.

- írták.

Ebből tehát kiderül, hogy

egyszeri juttatást, karácsonyi jutalmat kapnak a kukások, és az alapbért is emelik - vagyis nem mondott igazat a főpolgármester, amikor azt állította, hogy nincs pénz a béremelésre, eddig is emelhették volna.

Forrás: Ladóczki Balázs - Origo

Mint jelezték, a Budapesti Közművek a hulladékbegyűjtés és szállítás ellenőrzési folyamatát az érintett munkavállalók képviselőivel közösen október 31-ig felülvizsgálja és átalakítja.