Felgyújtotta borsodi nagyszülei perkupai házát egy férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Másodfokon enyhébb ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki felgyújtotta a nagyszülei perkupai házát. A bíróság figyelembe vette, hogy a nagyszülei megbocsátottak neki és azt is, hogy még sosem volt büntetve.
Vágólapra másolva!

2021. október 25-én egy férfi bosszúból felgyújtotta a nagyszülei otthonát. Azért döntött így, mert megtudta, hogy mégsem örökölheti családja perkupai házát, mert az öregek inkább eladnák. A házaspár azért változtatta meg a döntését, mert nem tetszett nekik az unokájuk életmódja. A férfi először üzenetben fenyegette meg a nagyszüleit, aztán két hétre rá betörte az egyik ablakot és benzint locsolt szét, amit meggyújtott. A tüzet gyorsan sikerült megfékezni, mert a szomszédban lakó nagyszülők észrevették, hogy mi történik.

A férfi másnap felhívta a nagyapját és megfenyegette, hogy ha továbbra is el akarják adni, majd porig égeti és két családtagját is „elintézi".

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Később még egyszer telefonált és azt mondta, hogy ha ő nem élvezheti a házat, akkor más sem fogja.
A férfit első fokon a járásbíróság önbíráskodás kísérlete és rongálás miatt két és fél évnyi börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Ezt módosította november 28-án a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa.

A büntetést 2 évre enyhítették, amit 4 évre felfüggesztettek. Ez idő alatt a férfi pártfogó felügyelete alatt áll majd.