A teljes dollárbaloldalt vizsgálja az ÁSZ a gyanús kampánypénzek miatt

MZP, Márki-Zay Péter, tüntetés, tiltakozás, Jászai Mari tér, Budapest, KATA változás, KATA adó, KATA
Vágólapra másolva!
Közzétette az Állami Számvevőszék azon kérdőív kérdéseit, amelyeket annak a hat baloldali pártnak és Márki-Zay Péternek küldtek el, akik közösen indultak a 2022-es országgyűlési választáson. Márki-Zay Péter maga ismerte el, hogy júniusban, tehát jóval az országgyűlési választások után is több száz milliós támogatást kapott az általa alapított MMM az Egyesült Államokból. 
Vágólapra másolva!

emelte ki közleményében az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Mint írják: „Ezekkel az Állami Számvevőszék azon pénzeszközök esetleges kampánycélú felhasználását, annak körülményeit kívánja tisztázni, amelyet a Mindenki Magyarországa Mozgalom külföldi szervezettől kapott."

Komoly kérdéseket kaptak Márki-Zayék Fotó: Polyák Attila - Origo

Az űrlapokon olyan kérdések szerepelnek, miszerint: „Az MMM által delegált tagok jogosultak voltak-e kifizetés elrendelésére a kampánytevékenységre fordítandó pénzek tekintetében?" „Kérem nyilatkozzon arról, hogy a közös listát állító hat párt (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) helyett, illetve azok érdekében, vagy a hat párttal, vagy azok valamelyikével együtt az MMM szervezett-e választási kampánytevékenységet." Olyan kérdést is feltettek Márki-Zay Péternek, hogy nyilatkozzon arról, miszerint a közös listát állító hat párt helyett, illetve azok érdekében, vagy a hat párttal, vagy azok valamelyikével együtt a kampány lebonyolítása során a választási kampánytevékenységgel összefüggő kiadást finanszírozott-e az MMM - írta a Magyar Nemzet.

Mint az köztudott,

Márki-Zay Péter maga ismerte el, hogy júniusban, tehát jóval az országgyűlési választások után is több száz milliós támogatást kapott az általa alapított MMM az Egyesült Államokból.

Mint a baloldal korábbi közös miniszterelnök-jelöltje elmondta, ennek a segítségével tudták kifizetni „a kampány utolsó számláit". Az ügyben titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a nemzetbiztonsági bizottság.