Fontos határidő: péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgájára

felvételi educatio ponthatár jelentkezés Y vizsga Orosháza, 2015. január 17.
Diákok érkeznek a központi írásbeli felvételi vizsgára, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumba 2015. január 17-én. Ezen a
Orosháza, 2015. január 17. Diákok érkeznek a központi írásbeli felvételi vizsgára, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumba 2015. január 17-én. Ezen a napon 480 intézmény 499 vizsgahelyszínén tartják a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára. Orosházán 260 fiatal ír felvételit. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgájára - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Maruzsa Zoltán szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy

péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgájára.

A határidő több mint 100 ezer tanulót érint, a nyolcadikos, továbbtanulni szándékozó általános iskolások mellett azokat a tanulókat is, akik 8, illetve 6 osztályos középiskolában szeretnék folytatni a tanulmányaikat.

A központi írásbeli felvételi vizsgák januárban lesznek, a felvételi jelentkezéseket februárban kell benyújtani.

A vizsgajelentkezés mellett ilyenkor mindenkinek át kell gondolnia, milyen irányba szeretne menni - mondta Maruzsa Zoltán, aki a Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszközt (POM) ajánlotta a tanulóknak.

Az oktatas.hu oldalról is elérhető online program személyre szabott iránymutatásokkal segíti a kitöltőket abban, hogy erősségeik alapján milyen iskolákban érdemes gondolkodniuk.