Kik adtak pénzt a dollárbaloldalnak, és mit kértek cserébe?

Korányi Dávid, Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
A "dollárbaloldal" elismerte mindazt, amit kezdetektől mondtak: nem magyar mikroadományok finanszírozták a "dollárbaloldal" kampányát, hanem titokzatos külföldi támogatók voltak azok, akik "a dollárt odagurították a baloldalnak" - minderről Nacsa Lőrinc, a KDNP szóvivője beszélt pénteken. 
Vágólapra másolva!

A kormánypártok választ várnak arra, kik azok a titokzatos külföldi intézmények, amelyek pénzt adtak a magyar belpolitika befolyásolására és mit kértek ezért cserébe a "dollárbaloldaltól". Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője videonyilatkozatában úgy fogalmazott: szemmel láthatóan tarthatatlan volt a baloldal "mikroadományozós hazugsága".

Mára tarthatatlanná vált a baloldal "mikroadományozós hazugsága" Forrás: facebook / Karácsony Gergely

Rámutatott: Korányi Dávid, aki Karácsony Gergely tanácsadója és az Action for Democracy alapítvány magyarországi "helytartója", beismerte, hogy "úgynevezett intézményi támogatók" is voltak azok között, akik finanszírozták a "dollárbaloldal" kampányát. A KDNP frakciószóvivője szerint a "dollárbaloldal" elismerte mindazt, amit kezdetektől mondtak: nem magyar mikroadományok finanszírozták a "dollárbaloldal" kampányát, hanem titokzatos külföldi támogatók voltak azok, akik "a dollárt odagurították a baloldalnak".

Nacsa Lőrinc kiemelte: természetesen Korányi továbbra is védi ezeket az "árnyékban rejtőzködő támogatókat", hiszen a nevüket sem árulta el. Akkor már csak két kérdés maradt, amit a "dollárbaloldalnak" meg kell válaszolnia - mondta a kormánypárti politikus. Kik azok a külföldi intézmények, amelyek pénzt adtak a magyar belpolitika befolyásolására, és mit kértek cserébe ezek a titokzatos intézmények? - tette fel a kérdést. Itt az ideje, hogy a "dollárbaloldal" vállalja a felelősséget, és megválaszolja ezeket a kérdéseket - jelentette ki Nacsa Lőrinc.

Folyamatos hazugságok

Mint arról korábban beszámoltunk, amióta kiderült a baloldal hatalmas botránya, azóta összevissza hazudnak a 3 milliárd forintos külföldi támogatásról. Márki-Zay Péter, Korányi Dávid, az Action for Democracy elnöke és a baloldal rendre azt állította, hogy a milliárdos külföldi támogatás "mikroadományokból" érkezett. Mint kiderült, ez nem felel meg a valóságnak, csúnyán lebuktak a hazugsággal. Mivel már tarthatatlan volt a "mikroadományos" hazugság, ezért maga Korányi Dávid a legfrissebb közleményében ismerte be, hogy voltak "intézményes" támogatók is a guruló dollárok mögött.