Szánthó Miklós: Az ukrán anyák igazi barátját Orbán Viktornak hívják

ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. január 27. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. január 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Dnyipro polgármesterének magyarok elleni támadására reagált az Alapjogokért Központ főigazgatója vasárnapi posztjában. Szerinte minősíthetetlen és képmutató volt az ukrán politikus nyilatkozata, hiszen éppen a magyar kormányfő a béke egyetlen szószólója az Európát magával ragadó őrületcunamiban.
Vágólapra másolva!

Ahogy a magyar sajtót bejárta, Borisz Filatov, Dnyipro polgármestere ingerülten bírálta a magyarokat Telegram-oldalán.

A "minősíthetetlen" nyilatkozatra reagált vasárnapi bejegyzésében Szánthó Miklós. "A posztmodern jellemzője a képmutatás: sajátos, hogy azt gondoljuk, a mi korunk minden szempontból - leginkább morálisan - a valaha volt legfejlettebb kor, miközben a kommunikáció végtelenül primitivizálódik" - indított az Alapjogokért Központ főigazgatója, aki szerint a képmutatás része, hogy a tiszta beszédnek sincs helye. Majd karakán véleményt megfogalmazva arról írt, hogy

Ezután Szánthó ismertette, hogy naponta több ezer ukrajnai (így kárpátaljai magyar) gyermek, apa, férj hal meg Putyin vandál agressziója, az arra adott ostoba uniós reakciók, szankciók - és igen, Zelenszkij, a dnyiprói polgármester (meg a hozzá hasonlók) verbális vandalizmusa miatt. Ezeket a halottakat anyák, feleségek, fiak és lányok százezrei, milliói gyászolják. Szántó Miklós úgy látja, hogy az ő egyetlen reményük a béke.

- zárta posztját az Alapjogokért Központ főigazgatója, aki szerint Orbán Viktor képviseli egyedül a békét az orosz-ukrán háborúban az európai vezetők közül.