Dílerbandát számoltak fel a Pest vármegyei rendőrök - videó

Vágólapra másolva!
Egy összehangolt akcióban csaptak le arra a négy férfira, akik több Pest vármegyei településen is termesztettek és árultak drogot. Többszáz tőből álló marihuánaültetvényt, több kilónyi marihuánát, sok kokaint, amfetamint és több millió forintot foglaltak le tőlük, melyet az illegális üzlettel szereztek. A négy díler azóta rács mögé került.
Vágólapra másolva!

Tavaly nyár óta vadásznak a Pest vármegyei rendőrök egy férfire, miután megtudták róla, hogy dílerkedik. Akkor még csak egy emberről tudtak, mára viszont az egész bandát felszámolták. Idővel ugyanis kiderült, hogy

a férfi nem egyedül dílerkedik, hanem van még három társa.

Ráadásul eleinte csak annyit tudtak a rendőrök, hogy kokaint árulnak, csak később merült fel a gyanú, hogy saját termesztésű marihuánát, és amfetamint is lehet náluk kapni. A rendőrök kiderítették, hogy ki kivel áll szoros kapcsolatban, és hogyan osztják meg egymás között a feladatokat, végül

január 24-re hajnalban összehangolt akciót szerveztek.

A gyors és eredményes elfogás érdekében bevonták a Terrorelhárítási Központ munkatársait, illetve érdi, ráckevei, szigetszentmiklósi és budaörsi kollégáikat is, majd egy időben több helyszínen is lecsaptak.

Az akció eredményesnek bizonyult, minden a terv szerint alakult.

Az egyik helyszín egy kiskunlacházi ház volt. A több helyiségből álló, L. Zsolt nevén lévő ingatlan minden szobájában marihuánaültetvényt találtak.

L. Zsolt társával, V. József Viktor tartotta fenn a kertészetet, a növények őrzése és gondozása egy lakcím nélküli férfi, H. Zoltán feladata volt.

Közel 500 tő, különböző fejlődési fázisban - korai növekedésű, kezdeti virágzású -, illetve állapotban - lemetszett, szárított - lévő növényt foglaltak le. Egy korábbi szüretből megmaradt, 47.053 gramm ág-, és levélvégződés, megtisztított virágzat már vödrökben porcíózva várta hogy tovább adagolják, és értékesítsék. A rendőrök lefoglalták, ahogyan a mérlegeket, a tápoldatokat, a berendezési és felszerelési tárgyakat is.

Miután végeztek a kutatással és a lefoglalással, a házban jóformán semmi sem maradt.

A házban bent volt a 46 éves H. Zoltán is, akiről az is kiderült, hogy a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja körözi,

mert már régen rácsok mögött kellene lennie, de ő nem vonult be. Már ez is elég lett volna ahhoz, hogy őrizetbe vegyék.

Forrás: Police.hu

A férfi megbízóit a 46 éves V. József Viktort és a 37 éves L. Zsoltot budafoki lakásukban fogták el. V. József Viktortól 2600 eurót és 1335 dollárt foglaltak le, míg társának a lakásáról 13 millió 281 ezret. Egyik férfinek sem volt bejelentett munkahelye és legális jövedelme. Mindhárom férfit kábítószer-kereskedelemel gyanúsították meg, de egyikük sem tett vallomást. A rendőrök megállapították, hogy volt még egy ember az üzletben. Ő segített nekik a drogok terjesztésében. Mint kiderült,

a 28 éves Sz. Richárd V. József Viktortól szerezte be a kokaint és az amfetamint, amelyet Ráckevén adott el.

A férfit is a saját otthonában fogták el, ahol 65 gramm fehér port, kokaint, a mélyhűtőből pedig 18 gramm amfetamint foglaltak le. Emellett 610 ezer forintot is találtak. A munkahelyi öltözőszekrényét is átvizsgálták, melyben 9 gramm fehér por, szennyezett digitális mérleget, adagoláshoz szükséges eszközöket és sok kék színű kapszulát találtak.

Forrás: Police.hu

A rendőrök Sz. Szilárdot is kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. Társaihoz hasonlóan ő sem mondott a történtekkel kapcsolatban semmit. Az azóta letartóztatott négy férfivel szemben a Pest vármegyei rendőrök folytatják le az eljárást - írja a Police.hu.