Több millió forint értékben lopott arany láncokat egy férfi

arany lopás
Vágólapra másolva!
Azért, hogy kiesett jövedelmét pótolja, több ékszerüzletből is lopott arany nyakláncokat egy férfi, az egyik lopásáról pedig felvétel is készült.
Vágólapra másolva!

A férfi augusztus 4-én bement egy tatabányai ékszerüzletbe, ahol vásárlást színlelt, hogy elterelje az eladó figyelmét. A pultra 19, összesen több mint 4,5 millió forintnyi aranyékszert rakott az eladó. Amikor elfordult, a férfi felkapta a láncokat és elfutott velük.

A tolvaj másnap Budapesten 1,4 millió forintért adta tovább a zsákmányt.

Október 6-án egy oroszlányi ékszerboltot választott, ahova baseball sapkában és orvosi maszkban sétált be.

Azt mondta az eladónak, hogy szeretné lefotózni az ékszereket, amikor ezt nem engedték meg neki, belemarkolt a tálcán lévő láncokba és 12 darabbal elfutott.

A láncok értéke majdnem 3 millió forint. Az eladó segélykérésére az egyik szomszéd üzlet alkalmazottja utána szaladt, ezért a férfi elhagyott egy majdnem 300 ezer forint értékű láncot.

A tolvajt a rendőrök nem sokkal később, az üzlettől nem messze fogták el. A nála lévő láncokat lefoglalták és visszaadták az üzlet tulajdonosának. Ekkor derült ki, hogy két lánc megrongálódott. Az eljárás során a férfi önként fizetett 200 ezer forint kártérítést az áldozatnak.

A vádirat szerint a férfi elveszítette a munkahelyét, nem tudta fizetni a gyerektartást és a hitelét, ezért döntött úgy, hogy lopni fog.

Az ügyészek a vádiratban azt indítványozták, hogy a bíró ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyektől 4.977.139 forintot kobozzanak el a vagyonából is.