Ázsiaiakhoz tört be egy tolvaj banda Budapesten - videó

Sorozatjelleggel törtek be ázsiai családokhoz a fővárosban - GIF
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek azt ellen a négytagú banda ellen, amely több ázsiai családhoz is betört a főváros különböző kerületeiben. Összesen 30 millió forintnyi értéket zsákmányoltak. Az egyik betörésről videófelvétel is készült.
Vágólapra másolva!

Négy, hőszas éveiben járó fiatal 2021-ben elhatározta, hogy Budapest kertvárosi kerületeiben fog kirabolni ázsiaiakat.

Ehhez különböző forrásokból, többször nyilvános internetes cégadatbázisból kerestek ki lakcímeket.

Az egyik tolvaj személyes adatok jogosulatlan megszerzésével is hozzájutott információkhoz, mivel az édesanyja egy biztosítási társaságnál dolgozott home office-ban. Ázsiai emberek rendszámát és egyéb adatait is látta.A tolvajok megfigyelték a házakat, kifigyelték az emberek mozgását és csak ez után törtek be a házakba. Az egyik helyen kamera rögzítette a mozgásukat:

2021 augusztusa és 2022 júniusa között, a 3., 15, 16., 18. és 19 kerületben is "lecsaptak".

Tíz családi házba törtek be, ahonnan valutát, ékszereket, táskákat, órákat és más értékeket vittek összesen 30 millió forint értékben.

Az ügyészek bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopások, valamint személyes adattal visszaélés miatt nyújtottak be vádiratot a bíróságra, és mind a négy férfival szemben börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozták. A férfiak bűnügyi felügyeletben várják a tárgyalást.