Február elején érkezik az orvosok és a háziorvosi szolgáltatók emelt bére - videó

egészségügy, digitális, digitális egészségügy, doktor, orvos, gyógyszer, illusztráció
Sick woman wearing protective mask during video call with mature doctor. Back view of patient with surgical face mask talking during conference call with her physician, staying at home in quarantine.
Vágólapra másolva!
Folytatjuk az egészségügyi dolgozók béremelését: február elején érkezik az orvosok és a háziorvosi szolgáltatók emelt bére - jelentette ki Takács Péter egészségügyi államtitkár a Facebookra feltöltött videóban. Az államtitkár elmondta, hogy a háború és a szankciók okozta nehézségek ellenére a kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését, elismerve és megbecsülve ezzel munkájukat. Egy idősebb, 40 éve a pályán lévő orvos alapbérként például 2 millió 380 ezer forintot fog kapni.
Vágólapra másolva!

Takács Péter felhívta a figyelmet arra, hogy 2010 óta több ütemben emelték az orvosok bérét, így a szakorvosok már a többszörösét kapják alapbérként annak, mint amit a 2010-es kormányváltás előtt kaptak.

A mostani, 11 százalékos béremeléssel egy kezdő orvos bére 687 ezer forintra, egy középkorú, huszonéves gyakorlattal rendelkező orvos bére 1 millió 650 ezer forintra emelkedett.

Hozzátette:

egy idősebb, 40 éve a pályán lévő orvos pedig alapbérként 2 millió 380 ezer forintot fog kapni.

Az államtitkár arról is szólt, hogy az ápolók béremelését is folytatják.

Az ő bérüket 2010 óta már több mint a háromszorosára emelték.

A kormány arról is döntött, hogy idén júliusban, majd jövő év márciusában újabb ápolói béremelés következik.

- mondta el az államtitkár a videóban.