Több vasútvonalon is korlátozások vannak érvényben a viharkárok miatt

MÁV, kerékpár, vonat, vasút, vasútállomás
Vágólapra másolva!
A szombat reggeltől tartó szélviharok miatt számos dunántúli vasútvonalon alakultak ki jelentős fennakadások: fakidőlések miatt napközben több vonalszakaszon ideiglenesen leállt a vonatközlekedés. A MÁV szakemberei a katasztrófavédelemmel közösen egész nap folyamatosan dolgoztak a károk helyreállításán.
Vágólapra másolva!

A vasúttársaság közlése szerint szombat este még az alábbi jelentősebb korlátozások vannak a Dunántúlon:

Budapest-Pécs vonal:

A napközbeni fennakadások után fokozatosan áll helyre a menetrend, az esti órákban Vásárosdombó és Sásd között a biztosítóberendezés meghibásodása lassítja a közlekedést.

Dél-balatoni vonal:

A napközben megrongálódott felsővezeték helyreállítása még tart, ezért éjszakáig Siófok és Balatonszemes között pótlóbuszok járnak, várhatóan hajnalra áll helyre a forgalom.

A szombat reggeltől tartó szélviharok miatt számos dunántúli vasútvonalon alakultak ki jelentős fennakadások. A kép illusztráció! Forrás: MÁV

Dombóvár-Gyékényes vonal:

A Somogyszob-Gyékényes szakaszon várhatóan szombat éjjel indulhat majd újra a forgalom, addig Kaposvár és Gyékényes között pótlóbuszok közlekednek, legalább 1-2 órával hosszabb az eljutási idő, mivel helyenként a közúton is korlátozások vannak.

Kaposvár és Somogyszob között több helyen a kidőlt fák eltávolítása és a felsővezeték-hálózat javítása hosszabb időt vesz igénybe,

ezen a szakaszon várhatóan vasárnap késő délutánig pótlóbuszok fognak közlekedni, az átszállások miatt a Dombóvár-Gyékényes vonalon akár 60-90 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

A délutáni órákban az Alföldön is több vasútvonalon voltak fennakadások

A délutáni órákban az Alföldön is több vasútvonalon voltak fennakadások fakidőlések miatt, estére ezeken helyreállt a menetrend. A Dunántúlon tovább folytatódik a helyreállítás a viharkárokban érintett szakaszon.