Továbbra sincs felelőse az 50 fokos buszban felejtett négyéves kislány halálának

Inez, halálbusz, Tomajmonostora
Vágólapra másolva!
Több mint fél év elteltével sincs még felelőse a tomajmonostorai tragédiának. Egy négyéves kislány azt követően halt meg a kórházban, hogy az óvodabusz sofőrje júniusban, a tűző napon parkoló járműben hagyta a gyereket, aki a fél napot az 50 fokos utastérben töltötte. 
Vágólapra másolva!

Június 7-én reggel egy helyettesítő sofőr dolgozott a tomajmonostorai óvoda és iskola közös buszán, aki a gyerekeket nem ismerte jól. A férfi, fuvarja végeztével, az iskolánál megállt, és megvárta, míg a gyerekek leszállnak, de elkerülte a figyelmét, hogy egy kislány még a járműben maradt, ezért a buszt lezárta.

A négyéves Inez Flóra közel nyolc órát tölthetett az 50 fokosra hevült utastérben, amire a sofőr rátalált.

A helyszínre hívott mentők gyorsan kiértek, a kislányt pedig kórházba szállították. Az orvosok napokig küzdöttek érte, de végül meghalt - idézi fel a történteket a Bors.

A kis Inez Flóra hőgutát kapott Forrás: Origo

Az önkormányzat belső vizsgálatot indított, amit mostanra le is zárt, a dokumentumokat átadták a nyomozóhatóságnak, de a tartalmáról nem nyilatkoznak.

A rendőrség a lap megkeresésére annyit reagált, hogy

a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás jelenleg is folyamatban van.

A család szeretné, ha minél hamarabb ítélet születne, de úgy vélik, a büntetőügy legalább két évig elhúzódik. A buszvezető a mai napig nem kért bocsánatot.