Menczer Tamás: Azonnali tűzszünetre és béketárgyalásra van szükség

MENCZER Tamás
Budapest, 2023. május 16. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a Szlovákiában történt buszbalesetről a minisztériumban 2023. május 16-án. A balesetet szenvedett magyar autóbusz utasai közül már 35-en Magyarországon vannak, a szlovák kórházakban még 23 utast kezelnek - közölte az államtitkár. A busz egy kamionnal ütközött össze az előző napon a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A dél-ukrajnai Noha Kahovkában lévő gát felrobbantása is bizonyítja, hogy azonnali tűzszünetre és béketárgyalásra van szükség - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára kedden közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás azt írta: az ukrajnai háború szörnyen gyilkos és pusztító. Elborzasztó felvételeket látni és híreket hallani, több tízezer embernek veszett oda mindene, óriási tömegeknek ment tönkre az életük.

Úgy fogalmazott: életet menteni csak békével lehet.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha a tűzszünetről és a tárgyalásról már tegnap döntöttek volna, ma hajnalban ez a tragédia nem történt volna meg - jegyezte meg Menczer Tamás.

A bejegyzéshez hozzáfűzte:

Magyarország továbbra is a béke pártján áll, és amíg rajtunk múlik, ott is fog maradni.