Összesen 10 végrehajtás indult tavaly Juhász Péter cége ellen

Együtt sajtótájékoztató, Juhász Péter
Vágólapra másolva!
Korábban az Átlátszó is foglalkozott Juhász Péter gyanús cégügyeivel, a bukott bajnaista politikushoz összesen 11 vállalkozás köthető, és ezek több mint a felénél végrehajtást rendelt el korábban az adóhatóság. Az idézett cikk megemlíti, hogy az állítólagos köztartozásokról a Pesti Srácok (amely szintén beszámolt a furcsa ügyekről) még összeget is közölt, eszerint több mint 7 millió forint adótartozással dőltek be a Juhász-cégek. A lap azt írta, a mérlegadatok elemzésével és "más források" összevetésével jött ki ez az összeg.
Vágólapra másolva!

A cégek nagy része később fantomizálódott szintén az Átlátszó beszámolja szerint, amely megpróbálta némileg tisztázni Juhászt - a fantomizálódást például Juhász azzal magyarázta, hogy rengeteget költözött, albérletben lakott világ életében.

Amint arról a Tűzfalcsoport beszámolt, Juhász Péter cége is érintett volt a guruló dollárok néven elhíresült kampányfinanszírozási botrányban. Kiderült, hogy a Bajnai Gordonhoz is köthető "Ezalényeg-hadművelet" kapcsán a Nerpédia hirdetéseit a Facebook adattára szerint a KözösÜgyünk Nonprofit Kft. finanszírozta, melynek tulajdonosa a Bajnai által alapított Együtt párt egykori elnöke Juhász Péter.

Juhász számára, aki rendszeresen azzal kérkedik, hogy szeret győztes bírósági eljárásai kapcsán végrehajtási eljárásokat indítani, úgy tűnik a saját cége kapcsán sem ismeretlen a végrehajtási eljárás,

sőt 2022. június 4-e és 27-e között összesen 10 végrehajtási eljárás indult a KözösÜgyünk Kft.-vel szemben.

Ezek utóbb lezárultak, de cégügyek tekintetében forró júniust tudhatott magának a Bajnai-párt néhai elnöke.

Folytassa Péter - veszteséges, végelszámolástól megmentett céget szerzett a bukott politikus

Idén április újabb fejezetet nyitott Juhász cégtörténetében, ezúttal egy közel kétmilliós veszteséget cipelő céget sikerült úgy megszereznie, hogy az már végelszámolás alatt volt. A Macskafogó Kft., amelynek évek óta nem volt bevétele és csak adósságot halmoz, főtevékenységébe olyan érdekes területek tartoznak, mint például:

  • az asztrológiai és spiritiszta tevékenységek
  • a társas tevékenységek, mint például a személykísérő szolgálat, partnerkereső szolgálat, házasságközvetítés
  • a hobbiállat-gondozás (pl. ellátás, elhelyezés, idomítás, edzés)
  • családfakutatás (genealógia)
  • tetoválás, testékszer-behelyezés
  • cipőtisztítás, portási, ajtónálló (étterem, szálloda előtt álló személy, aki leparkolja a vendég autóját) szolgáltatás stb.
  • az érmével működő személyi szolgáltató gépek koncessziós üzemeltetése (fényképkészítő, testsúlymérő, vérnyomásmérő berendezések, érmével működő csomagmegőrzők stb.)
Forrás: Tüzfalcsoport
Forrás: Tüzfalcsoport

Nem tudni, hogy mi a terve Juhásznak a Macskafogó Kft.-vel, de az előzmények alapján nehéz lenne kijelenteni, hogy a céghalmozó expoilitikus újabb vállalkozása(i) sikerre lennének ítélve.