Egy házaspár kisemmizett egy Siófokon élő asszonyt, majd egy bódéban fogva tartották

Vágólapra másolva!
Egy házaspár a bizalmába férkőzött egy Siófokon élő francia asszonynak, majd megszerezték a házát. Ezek után az asszonyt átköltöztették egy bódéba, ahol fogva tartották.
Vágólapra másolva!

A házaspár évekkel ezelőtt férkőzött a Siófokon egyedül élő francia asszony bizalmába, aki érzelmileg kötődni kezdett hozzájuk, a családjának tekintette őket.

A pár ezt kihasználva előbb beköltöztek az asszonyhoz, majd rávették, hogy a házat ajándékozza a gyereküknek.

Emellett a haszonélvezeti jogot megtarthatta.

Miután a gyerek tulajdonjogát bejegyezték, néhány hónappal később elérték az asszony haszonélvezeti jogának törlését is.

Emiatt polgári per indult az ügyben, a bíróság pedig első fokon, nem jogerősen elrendelte a gyerek tulajdonjogának törlését, és visszaállították az asszony tulajdonjogát.

A polgári perrel párhuzamosan büntetőeljárás is folyamatban van az ügyben. A pár ugyanis, miután megszerezték a házat, rávették az asszonyt arra, hogy a felújítások miatt költözzön el onnan. Ideiglenesen egy

Siófok környéki házba költözötték, majd átvitték egy szőlőhegyen lévő bódéba, ahol fogva tartották. A 6 négyzetméteres bódét korábban disznóólként, valamint szerszámos kamraként használták.

Forrás: Ügyészség.hu

Az ügyészség sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a házaspár ellen. Első fokon a bíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte őket, de ez fellebbezések miatt nem lett jogerős. Az ügy másodfokon a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.