Brüsszel az egyre brutálisabb orosz-ukrán háború idején is a migránsok Magyarországra erőltetésével van elfoglalva

határ, határsértés, migráns, kerítés, illegális határátkelés
Röszke, 2020. január 28. Rendőrautó a lezárt Röszke és Horgos közti közúti átkelőnél 2020. január 28-án. Az átkelőnél több mint hatvan határsértő próbált áttörni hajnalban, a rendőrök megakadályozták őket. MTI/Molnár Edvárd
Vágólapra másolva!
Miközben Európa hosszú idő óta a legnehezebb napjait éli, Brüsszel hatalmával visszaélve ismét kötelező migránskvótát vezetne be. Bár a magyar emberek a 2016-os népszavazáson egyértelművé tették, hogy nem fogadják el a kötelező kvótát és az áttelepítéseket, az unió belügyi tanácsa mégis a kötelező migráns-szétosztási mechanizmus megalkotásáról hozott döntést. Hozzátesszük: bármiféle előtárgyalás nélkül, ún. helyben kiosztott javaslatként, ismételten nem az "első biztonságos ország elvére" alapozva - Írja az Alapjogokért Központ.
Vágólapra másolva!

Magyarország 2015 óta már 650 milliárd forintot költött az európai határok védelmére, ebből Brüsszel egyetlen fillért sem térített meg. Ha a brüsszeli bürokraták valóban kezelni akarnák a migrációt, akkor eszükbe nem jutna a tömeges illegális migráció okozta problémákat szétteríteni Európa-szerte.

Ehelyett segíteniük kellene hazánk erőfeszítéseit. Segítség helyett azonban Brüsszel milliárdos büntetések kiszabását tervezi. Miközben Magyarország és Lengyelország mondvacsinált okokból nem kapja meg a neki járó forrásokat, addig

Brüsszel migránsonként 20.000 euróra kívánja büntetni azokat a tagállamokat, amelyek elutasítják a migránsok szétosztását. Csak összehasonlításul: Brüsszel hazánknak, és a lengyeleknek is csupán 200 eurónyi segítséget nyújt egy ukrán menekült ellátásáért cserébe.

Brüsszel a háború leple alatt, lopakodó jogalkotással ismét azt a szétosztási mechanizmust erőlteti, amely 2015 óta már sokszor elbukott. A jelenlegi nehéz időkben az uniós vezetőknek az európai emberek érdekeiért kellene küzdenie. Minden erővel azon kellene dolgozniuk, hogy a háborús felek között tűzszünetet érjenek el, hogy béketárgyalások indulhassanak. Brüsszel ehelyett különféle ideológiai támadásokkal és zsarolásokkal szórakoztatja saját magát, és azokat a tagállamokat támadják, amelyek elutasítják a háború kiterjesztését, mert a béke pártján állnak, és azokat támadják, amelyek megvédenék a gyermekeket és az illegális migrációtól a határaikat és a népeiket.

A veszélyes brüsszeli terv, amely a kötelező elosztási mechanizmuson keresztül kívánja szétteríteni a bevándorlókat Európában, egy újabb brüsszeli meghívólevél és bátorítás minden útnak indulni akaró migráns felé: gyertek bátran, Európában mindenkinek jut hely! Vagy mondhatnánk úgy is: Brüsszel az illegális migrációból legálisat csinálna.