Szánthó Miklós: A konzervatív oldal bebizonyította, képes a nemzetközi összefogásra

Vágólapra másolva!
A CPAC Hungary arra is szolgált, hogy magyarként a nyugati konzervatív világ tanulhasson tőlünk, és erre egy nagyon jó útravaló volt Orbán Viktor miniszterelnök 12 pontja - mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója az Origónak a kétnapos rendezvényt értékelve. 
Vágólapra másolva!

A nemzeti-konzervatív erők képesek a nemzetközi összefogásra - így értékelte az Origónak Szánthó Miklós a CPAC Hungary legfőbb eredményét.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója elmondta, bár furcsának hat, de a rendezvény arra is szolgált, hogy magyarként a nyugati konzervatív világ tanulhasson tőlünk, és erre nagyon jó útravaló volt Orbán Viktor miniszterelnök 12 pontja.

Szánthó Miklós: Komoly iránymutatás volt mindenki számára Orbán Viktor 12 pontja Forrás: Alapjogokért Központ

Szánthó Miklós kifejtette, ha a választásokkal foglalkozunk, akkor mindegyik uniós tagállamban az adott jobboldali erőnek kell megteremtenie a siker feltételeit, aki ott képviseli a konzervatív értékeket. Ehhez lehet jó recept a miniszterelnök 12 pontja. Ha konzervatív együttműködésről beszélünk, akkor el kell választanunk a pártpolitikai együttműködést a mozgalmi együttműködéstől - mondta. A pártpolitikai együttműködés a pártok dolga. A CPAC Hungary és a nemzetközi hálozatosodás arra szolgál, hogy a az esetlegesen a konkrét pártok között meglévő pillanatnyi érdekellentétet félretevé, a pártok mögötti háttérbázis össze tudjon érni - tette hozzá.