Benkő Tibor: Ez a nap bizonyítja mire képesek a magyarok a szabadságért

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, Magyarország, Szentes, Magyar Honvédség, BENKŐ Tibor, MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred
Szentes, 2022. február 25. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszél a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred gyakorlóterén 2022. február 25-én. Az ezred keleti országrészbe, Debrecen és Hajdúhadház térségébe átcsoportosított egységei kettős, humanitárius és katonai feladatot látnak el. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Ez a nap bizonyítja, hogy egy célért, a szabadságért képesek összefogni és áldozatot hozni a magyar emberek - mondta a honvédelmi miniszter Budapesten szombaton, a honvédelem napján tartott ünnepségen.
Vágólapra másolva!

Benkő Tibor a budai Várban, a Dísz téren tarott rendezvényen felidézte: 1849. május 21-én már a magyar zászló lobogott Buda várában, Magyarország, a magyar emberek fővárosa visszakerült magyar kézbe.

- mondta.

Benkő Tibor kiemelte, ez a nap a legalkalmasabb felidézni "őseinket, hőseinket", és mindazokat, akik építették az ország, a nemzet sorsát. Ez a nap hűen tükrözi a magyar katona eszmeiségét - szögezte le.

A Honvédelmi Minisztérium hivatalos Facebook-oldalán is közzétett egy videót, amellyel a magyar katonákat köszöntik a honvédelem napja alkalmából.