Ukrán menekült gyerekek akasztották az aranyérmet az ukrán szinkronúszó csapat nyakába

Megható pillanatok a vizes VB-n: menekült gyerekek akasztották az aranyérmet az ukrán szinkronúszó csapat nyakába
Megható pillanatok a vizes VB-n: menekült gyerekek akasztották az aranyérmet az ukrán szinkronúszó csapat nyakába
Vágólapra másolva!
Adrianna és Timur két gyerek abból közel 800 ezer emberből, akik a háború elől menekülve Magyarországon keresztül hagyták el a hazájukat, itt találtak segítséget vagy ideiglenes otthont, ameddig haza nem térhetnek. A Budapesten zajló vizes világbajnokságon ők is részt vettek az első helyért járó aranyérmek átadásában, nem csak meglepetést, de óriási örömet és megható pillanatokat is okozva ezzel az ukrán csapatnak - olvasható Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook oldalán.
Vágólapra másolva!

"A két gyerek sorsa is ékes bizonyítéka annak, hogy a béke az egyetlen megoldás, hogy ennek a háborúnak minél előbb véget kell érnie. A kormány minden segítséget megad a nálunk levő menekülteknek, aminek része az óvodai, iskolai nevelés, oktatás is, összesen több mint 2000 gyerek számára. Adrianna és Timur az elmúlt hónapokban beilleszkedtek az iskolába, az anyukáik pedig munkát is vállaltak, de a két család továbbra is szétszakítva él, hiszen az édesapák továbbra is Ukrajnában vannak" - fogalmazott.

Ukrán menekült gyerekek akasztották az aranyérmet az ukrán szinkronúszó csapat nyakába Forrás: Baloghdavid

Az esemény megszervezésében szorosan együttműködtek az Ökumenikus Segélyszervezettel, amely egyike annak a hat nagy magyar karitatív szervezetnek, akikkel a háború kitörése óta közösen segítettek a menekülteknek.

Az ukrán gyerekek az érmesekkel Forrás: Szentkirályi Alexandra Facebook oldala

"Magyarország továbbra is a béke pártján áll, segítünk minden hozzánk fordulónak!" - zárta sorait Szentkirályi Alexandra.