Kövér László személyes vallomása a kilencvenes évekről - videó

Vágólapra másolva!
A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület tavaly ünnepelte alapításának 25. évfordulóját. Akkor a koronavírus járvány miatt nem tudtank ünnepséget tartani. Ehelyett 2021 végén meglátogatták az alapító elnökségi tagokat, hogy egy csésze kávé vagy pohár bor mellett meséljenek az alapításról és az első évekről. 
Vágólapra másolva!

Ezekből az interjúkból és a kutatásaik során előkerült archív anyagokból, dokumentumokból és korabeli sajtóanyagok felhasználásával Molnár Adrienne és Hegedüs Márton készített dokumentumfilmet, mely a későbbiekben sorozattá bővül. Az első rész Antall József halálától és a '94-es választási vereségtől kezdve az egyesület 1996. február 25-i hivatalos megalapításáig mutatja be a hazai jobboldal belső küzdelmeinek kulisszatitkait, a szükséges összefogás, együttműködés megteremtésének alapjait, mely majd elvezet az 1998-as választási győzelemig. Az előbemutató 2022. február 25-én volt a Hatvany-Lónyay villában.

Kövér László, az egyesület alapító és elnökségi tagja (1996-2006) osztja meg velünk emlékeit az alapításról, illetve mesél a 90-es évek jobboldali politikai összefogásának kulisszatitkairól.

Az interjú 2022. február 4-én készült, a Memoir - MPEE 25 című dokumentumfilmhez.

A filmben interjút adott: Hegedűs Endre Karsai Károly Kodolányi Gyula Kövér László Laczay István Martonyi János Mészáros László Szalay Péter Szalontay Csaba Tordáné Petneházy Judit Tóth Botondné

Közreműködött: Császár Angela Kautzky Armand

Rendezte: Molnár Adrienne

Operatőr, vágó: Hegedüs Márton