Vágólapra másolva!
A magyar katonadiplomáciai hálózat "nemzeti kincsünk" - jelentette ki a honvédelmi miniszter kedden, Budapesten a véderő-, katonai és légügyi attasék éves értekezletén.
Vágólapra másolva!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatnál (KNBSZ) tartott rendezvényen kiemelte:

az elmúlt időszakban a világ nem lett biztonságosabb, és ebben a megváltozott világban még fontosabbá vált a katonadiplomácia.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a véderő-, katonai és légügyi attasék éves értekezletén a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) központjában, Budapesten, 2022. június 27-én Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Felhívta a figyelmet, hogy az Ukrajnában kialakult háborús helyzet várhatóan hosszú távon megmarad, de ezzel együtt más kihívásokra is figyelni kell, mint például az illegális migráció vagy a terrorizmus.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b) beszédet mond a véderő-, katonai és légügyi attasék éves értekezletén a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) központjában, Budapesten, 2022. június 27-én. Az asztalnál Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium (HM) védelempolitikáért felelős államtitkára; Maróth Gáspár, a tárca védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára; Vidoven Árpád, a HM közigazgatásért felelős államtitkára; Béres János, a KNBSZ főigazgatója; Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka; Szalai Imre, az Információs Hivatal műveleti főigazgató-helyettese és Kun Szabó István, az államfő főhadsegédje (b-j) Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ezeket a problémákat ott kell kezelni, ahonnan erednek, ezért

a honvédelmi tárca azt tervezi, hogy további missziókban vállal részvételt Magyarország

- közölte. A miniszter jelezte: már a tervezettnél előbb, 2023-ra eléri a védelmi költségvetés a 2 százalékos GDP-arányt.