Szijjártó Péter: Magyarország érdeke az, hogy a konfliktus ne eszkalálódjon

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. június 23. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Neutrik Group elektronikai vállalat beruházását bejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. június 23-án. A Neutrik Group költözik a Johnson Electric nemrég bezárt ózdi volt üzemébe, a vállalat 3,6 milliárd forintos beruházása nyomán az első ütemben 200, középtávon pedig 300 új munkahely jön létre a városban. Az állam által 1,4 milliárd forinttal támogatott projekt lezárulta után a liechtensteini székhelyű cég elektronikus csatlakozók kézi összeszerelését fogja végezni Magyarországon. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarország érdeke az, hogy az ukrajnai háború ne eszkalálódjon - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán kedd este.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter Madridból nyilatkozott, ahol csütörtökig csúcstalálkozót tart az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO).

Azt mondta, hogy súlyos kérdések vannak napirenden;

alapvetően minden az Ukrajnában zajló háború körül forog.

A konfliktus egyre éleződik, egyre komolyabb kihívásokkal kell szembenéznie Európának - jelentette ki a miniszter, hangsúlyozva, hogy az energiaellátás és a gazdaság tekintetében is rendkívül súlyosak a kihívások.

- hangoztatta Szijjártó Péter.

Ha béke lesz, akkor "túl tudunk lenni az energetikai kihívásokon, (...) a háborús infláció okozta rendkívüli nehézségeken, és (...) nem kell meghalnia értelmetlenül embereknek" - fogalmazott.

"Ezért mi itt a következő három nap során is minden olyan javaslatot támogatni fogunk, amely a békét segíti elő, a mi nemzeti érdekünk az, hogy a háború ne eszkalálódhasson, (...) ne terjedhessen túl Ukrajna határain, (...) minél előbb érjen véget" - mondta a miniszter.

Szijjártó Péter szerint ehhez arra van szükség, hogy ne fordulhasson elő közvetlen konfrontáció a NATO és az oroszok között.