Átmeneti vízhiányra figyelmeztetnek tíz Pest megyei településen

Tűzcsapból kialakított ivókút
Vágólapra másolva!
A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen; a vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól.
Vágólapra másolva!

A társaság a honlapján azt írta, hogy minden eszközüket maximális kapacitással működtetik a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében.

Ennek ellenére nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár és Csobánka településen.

A DMRV emiatt azt kéri a fogyasztóktól, hogy törekedjenek az ivóvíz "ésszerű felhasználására", korlátozzák a más irányú felhasználást, például medencetöltést, annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson.

Átmeneti vízhiányra figyelmeztetnek tíz Pest megyei településen. A kép illusztráció! Forrás: Karancsi Rudolf/Képszerk/© Karancsi Rudolf, 2017/Karancsi Rudolf

- olvasható a honlapjukon.

Az önkormányzatokat arra kérik, hogy szüneteltessék a közterületi (tűzcsapokról történő) locsolást.

Lokális vízhiány esetén haladéktalanul lajtos vízellátást ígérnek az érintett területen.