Feladta magát két férfi, akik egy évtizede együtt raboltak ki egy ékszerboltot

Vágólapra másolva!
Három férfi 2009 elején kirabolt egy ékszerboltot Kiskunlacházán, majd egy másik ékszerüzletben és egy pénzváltóban is próbálkoztak, de egyik helyen sem jártak sikerrel. A banda két tagja a napokban, 13 és fél évvel később feladta magát a rendőrségen, társukat már korábban elfogták.
Vágólapra másolva!

2009. január 16-án reggel két maszkos, csuklyát viselő férfi lépett be egy kiskunlacházi ékszerüzletbe. Míg egyikük fegyvert fogott az eladóra, a másik pénzt és ékszereket szedett össze.

15,3 milliót zsákmányoltak.

A rendőrök már akkor rájöttek, hogy a rablók egy háromajtós, acélkék autóval menekültek el és volt egy rendszámtöredékük is, mésem sikerült akkor sem az autót, sem a bűnbanda tagjait megtalálni. Egy évvel később felfüggesztették a nyomozást, de tavaly nyáron leporolták az aktát, mert olyasmit tudtak meg, ami alapján a rablók nyomába indulhattak. Nagyjából egy évvel később már annyi információt gyűjtöttek össze, hogy az egyik rabló elfogását is megtervezhették.

A fegyverrel fenyegetőző férfit június 21-én fogták el Szigetszentmiklóson.

A most 45 éves M. Károlyt kihallgatták. Nem tett vallomást és a kérdésekre sem válaszolt. A bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét. Elfogásáról videó készült:

Két, szökésben lévő társa ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki. Hiába keresték őket, de nem sikerült a nyomukra bukkanni.

Amikor a két férfi megtudta, hogy körözést adtak ki ellenük, június 29-én feladták magukat.

A nyomozók fejében összállt a kép. M. Károly, C. Miklós és a sofőrként nekik segítő Sz. János 2009. január 16-án rabolta ki a kiskunlacházi ékszerboltot. C. Miklós és M. Károly máshol és máskor is rabolt vagy tervezte a rablást.

2009 februárjában egy tatabányai pénzváltót akartak kirabolni, de egy áramszünet miatt ez nem sikerült. Másnap visszamentek és fegyverekkel kényszerítették arra az eladót, hogy adja oda a trezor kulcsát.

A tévesen megadott kód miatt nem tudták kinyitni, ezért üres kézzel távoztak.

Amikor a meneküléshez használt lopott autóval megálltak, teleszórták borssal és otthagyták. Még ugyanebben a hónapban egy dabasi ékszerüzletet is feltérképeztek, de az eladónak gyanús lett a viselkedésük, ezért leírt róluk és a kocsijukról pár fontos információt. Emiatt oda már nem mentek vissza.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az egyik kiskunhalasi ékszerboltot 2009 márciusában akarták kirabolni. Ez azért nem sikerült nekik, mert lebuktak. A temető közelében parkoló autójukat meglátták a rendőrök, és a rablás előtti utolsó pillanatokban egyszerűen elfogták őket.

A kocsijukban találtak hangtompítós fegyvert, lőszereket, maszkokat, szövetkesztyűt és sok borsot, amit ezúttal is magukkal vittek.

A tatabányai rablási kísérlet és a kiskunhalasi rablás előkészülete miatt indult ügyben jogerős ítélet született már. A dabasi ékszerbolt kirablásának előkészülete viszont már elévült, így a rendőrök a kiskunlacházi fegyveres rablás miatt indítottak nyomozást. Ezzel gyanúsították meg a magukat feladó szigethalmi, illetve szigetcsépi férfiakat. A rendőrség javaslatára a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletüket, nyomkövetőt kell hordaniuk.