Nem ápolta a beteg nagymamáját egy budapesti férfi, az asszony belehalt

illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy budapesti férfi úgy lakhatott a nagymamája budai otthonában, hogy segített neki a házimunkában és gondozta. Amikor az asszonynak leromlott az állapota, a férfi nem gondozta tovább, ami miatt a nagymama később meghalt.
Vágólapra másolva!

A 21 éves férfinak gyerekkorában magatartási nehézségei voltak, később pedig rendszeresen drogozott. A nagymamájával abban állapodtak meg, hogy amint betölti a 18-at és kikerült az állami gondozásból, lakhat a budai otthonában,

ha segít a házimunkában és ha az kell, őt magát is ápolja majd.

A nagymama 2020 áprilisáig el tudta látni magát, addig meg is kapta a szükséges segítséget az unokájától. Utána azonban kórházba került. Akkor már rendszeresen gyógyszereket kellett szednie otthon és ápolásra szorult.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi innentől kezdve nem törődött a nagymamájával. Nem adta be neki a gyógyszereit, sőt, volt, amikor ő maga vette be őket.

Az asszony állapota gyorsan romlani kezdett, kiszáradt, fertőzést és vérmérgezést kapott. A férfi tudta, hogy orvosi segítség nélkül a nagymamája meg fog halni.

2020 április végén a férfi anyja gyógyszereket és ételt vitt a lakás ajtajához, ahova a fia miatt nem mert bemenni. Az anya két nap múlva a körzeti orvossal és rendőrökkel együtt tért vissza, hogy megvizsgálják az asszonyt.

A nagymamát életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők, ahol szakszerű ellátást kapott, de pár nap múlva így is meghalt.

Az ügyészség emberöléssel vádolja a férfit és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.