Elektronikusan is lehet közigazgatási ügyeket intézni a Szigeten

2022 Sziget Fesztivál, Sziget Fesztivál, Budapest, szigetbejárás, 2022.08.09.
Vágólapra másolva!
A Sziget Fesztiválon is biztosítják az elektronikus ügyintézés lehetőségét: egy mesterséges intelligencia alapú, érintőképernyős eszköz segítségével önállóan, tíz ügytípus közül választva intézhetnek ügyeket a kilátogatók - közölte NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szerdán az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A NISZ Zrt. közleménye szerint a fesztivál hat napja alatt a résztvevők első kézből próbálhatják ki a hazai e-közigazgatás legújabb fejlesztését, a MIA Pontot.

Egyebek mellett

erkölcsi bizonyítvány és anyakönyvi kivonat igénylésére, gépjárművel kapcsolatos ügyek intézésére, valamint a személyes okmányok pótlására nyílik lehetőség.

Az eszközön az eSzemélyi igazolvány beolvasása után a Központi Azonosítási Ügynök legújabb azonosítási szolgáltatásával, az arcképes azonosítással nyílik lehetőség az ügyintézési folyamatok elindításhoz - írták.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A NISZ Zrt. sátrában a 1818 Közigazgatási Ügyfélvonal kollégái a helyszínen nyújtanak teljes körű tájékoztatást az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban.

Az érdeklődők kvízjátékokban mérethetik meg tudásukat az elektronikus ügyintézés terén, "remélve, hogy a hazai e-közigazgatás legújabb szolgáltatásai szélesebb körben válnak ismertté" - olvasható a kommünikében.