Élettársát fojtogatta, a nő fiának pedig kést szorított a torkához egy Pest megyei férfi

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés és igazságszolgáltatás ellen bűncselekmény miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség az ellen a 36 éves Pest megyei férfi ellen, aki bántotta a barátnőjét, fenyegette a gyerekeit és a családtagok megölését is kilátásba helyezte.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi és a nő tavaly tavasszal ismerkedett meg az interneten, gyorsan összejöttek. Kapcsolatukban gyakoriak voltak a viták, melyek forrása főként a férfi féltékenysége volt. 2021. június 29-én a nő egy veszekedés után arra kérte a párját, hogy menjen haza Pest megyei otthonába. Másnap reggel a nő elment dolgozni, és amikor este hazatért, a férfi még mindig nála volt. Megint összevesztek, majd a férfi letépte a nőről az ékszereit, aztán arcon, majd ököllel vesetájékon ütötte.

A sikító nőre ráfeküdt, fojtogatta, a száját egy ruhadarabbal betömte, az orrát befogta és tovább szorította a nyakát.

A nő elájult és csak másnap reggel tért magához.

illusztráció Forrás: pixabay.com

2021. július 1-én a nő 17 és 8 éves fia az élelmiszerbolt felé sétált. A férfi követte őket, és azt mondogatta nekik, hogy meg akarja ölni az anyjukat, ha pedig kettejük közé állnak, akkor őket is megveri. Nyomatékul felmutatta nekik a 9 centiméter pengehosszúságú kését. Az idősebb fiú az édesanyja és családjuk védelmére kelt, mire a férfi a nyakánál fogva a bolt falához nyomta a kamaszt és torkához szorította a kést. A kisebbik fiú sírva odaszaladt egy emberhez az utcán és segítséget kért tőle, majd a bátyjával, kihasználva, hogy a tanú kérdőre vonja a férfit, beszaladtak egy közeli étterembe.

A férfi fenyegetőzve követte a gyerekeket, de az étteremben lévők bezárták előtte a bejárati ajtót.

A nő, és 17 éves fia is megúszta könnyebb sérülésekkel a támadásokat, de, a szakértők szerint ennl nagyobb baj is történhetett volna velük. A férfit elfogták és letartóztatták. A támadó a kapcsolattartásra engedélyezett telefonszámokra indított hívásait átirányíttatta, így sikerült neki a büntetés-végrehajtási intézetből elérnie a nőt.

Telefonon többször életveszélyesen megfenyegette, arra utasítva őt és gyermekeit, hogy vonják vissza az ellene tett vallomást.

Ennek érdekében megadta a nyomozás felügyeletét ellátó ügyészség elérhetőségét, és lediktálta, mit írjon a beadványában.

Tettével arra kényszerítette a nőt, hogy a hatósági eljárásban számára biztosított törvényes jogait ne gyakorolja.

A Nógrád Megyei Főügyészség az erőszakos, többszörös visszaesőnek számító férfit életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével vádolta meg. Beismerő vallomás esetén azt kéték, hogy kerüljön 8 évre fegyházba és 8 évre a közügyektől is tiltsák el. Emellett, ha kimondják, hogy bűnös, fizesse meg az eljárás során keletkezett több mint 1 millió 300 ezer forint bűnügyi költséget. A Balassagyarmati Törvényszék döntését rácsok mögött várja a támadó.