Több embert megkéselt egy férfi egy Tolna megyei faluban

rendőrszalag, rendőrség, tetthely, támadás, késelés
rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Egy román férfi három embert is megtámadott szilveszterkor, amiért a Tolna Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a Magyarországra érkező fiatal férfitg 2020-ban az egyik áldozata családja fogadta be, akiknél a lakhatásért és ellátásért cserébe a ház körüli munkákban és a vállalkozásukban is segédkezett. Tavaly év végén, december 31-én egy Tolna megyei faluban rokonokkal szilvesztereztek, ahol a férfi is ott volt és elég sokat ivott. Aztán dühös lett, mert áldozata nem engedte, hogy vezesse az autóját, nem adta neki oda a slusszkulcsot. Emiatt, amikor hajnali kettő óra körül a férfi hazament a szállásadója házához, betörte az autó jobb oldali ablakait, majd a házban pénz után kutatott. Ezután gyalog elindult vissza a szilveszteri mulatságba, de az utcán találkozott a már szintén hazafelé tartó áldozattal. Mivel még mindig nagyon dühös volt és nagyon részeg,

a nála lévő több, mint 20 cm-es bicskával többször vállon illetve felkaron szúrta a férfit,

a mellkasa felé tartó szúrásokat viszont a karjával sikerült elhárítani.

rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció) Forrás: Police.hu

Ekkor érkezett oda autóval a férfi lánytestvére, aki megállt, hogy segítsen. A támadó az ő autóját is megrongálta. A kést belevágta a kocsi tetejébe és betörte a hátsó szélvédőt. Ezt az időt kihasználva a megtámadott férfi elszaladt. A két autó megrongálásával a román közel egy millió forint kárt okozott. A kiabálást és a segélykiáltásokat meghallotta egy közeli házban lakó 54 éves férfi, aki hangosan felszólította a támadót, hogy hagyja abba, amit csinál.

A román odament és a késsel őt is legalább háromszor megszúrta a mellkasa bal oldalán, amitől áldozata életveszélyes állapotba került.

A férfi fia az édesapja segítségére sietett. Amikor a román őt is meg akarta ütni, elhárította a támadást, földre nyomta a támadót és egyszerűen rátérdelt. A román viszont nem hagyta magát, combon szúrta a férfit. A szúrást a férfi nadrágzsebében lévő fém cigarettatárca tompította.

Végül a román késelő a férfi felszólítására eldobta a kést.

A letartóztatás alatt álló román férfivel szemben a főügyészség fegyházbüntetés kiszabását, Magyarország területéről kiutasítását, a közügyek gyakorlásától eltiltását, az elkövetéshez használt kés elkobzását, valamint az áldozatok rongálások vonatkozásában bejelentett polgári jogi igényük elbírálását indítványozta a Szekszárdi Törvényszéknél