Drogdíler testvérpárt buktatott le egy vevőjük Szobon - videó

zöld növény
A testvérpár által nevelt növény
Vágólapra másolva!
Fegyveres rablás miatt kezdtek el nyomozni a pest vármegyei rendőrök, azonban végül egy drogdíler testvérpárt fogtak el, akiktől ültetvényt és fegyvereket is lefoglaltak. Az elfogásukról videót is készült.
Vágólapra másolva!

2023. január 16-án egy 19 éves férfi amiatt kérte a rendőrség segítségét, mert 6 nappal korábban megtámadták és kirabolták. Elmondása szerint egy szobi üzlet előtt találkozott a dílerével, hogy a soron következő nagyobb fű adagját megvegye, amikor egy számára idegen férfi elé lépett és fegyverrel a kezében arra szólította fel, hogy adja át a pénzét. Erre a férfi nem volt hajlandó, ekkor a támadó a nála lévő fegyverrel a levegőbe lőtt, azonban ettől sem ijedt meg.

Az áldozat legnagyobb megdöbbenésére a támadó és a díler közösen elkezdték ütni-rúgni, ahol érték, majd elvettek tőle a 200 ezer forint, amit a kábítószerre szánt.

A testvérpárnál lévő egyik fegyver Forrás: police.hu

A megtámadott férfi 6 nappal később feljelentést tett rablás ellen, ezért megindult a nyomozás. Először a 20 éves O. Márkot fogták el január 23-án reggel egy menetrendszerinti buszon. Kihallgatásán tagadta a bűncselekményt. Ezután a rendőrök Szobra indultak, egy címre, ahol megtalálták O. Márk bátyját, a 26 éves O. Zoltánt.

A nyomozók a házban több tő, különböző fejlődési fázisú zöld növényt és a nevelésükhöz használt eszközöket találtak.

A testvérpár által nevelt növény Forrás: police.hu

Valamint előkerült három fegyver, amelyből kettő valószínűleg gáz- és riasztófegyver, a harmadik azonban első ránézésre éles fegyvernek tűnt, a szakértők még vizsgálják.

Az idősebb testvér tagadta, hogy valaha is találkozott volna a megtámadott férfival és az mondta, hogy a zöld növényekből CBD farmot szeretett volna létrehozni.

A rendőrök az O. testvéreket fegyveres rablás, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsították meg, a megtámadott férfi ellen kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság elrendelte a testvérpár letartóztatását.