Álrendőr csapott be embereket az interneten

A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli, kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a budapesti férfival szemben, aki közel 2,5 millió forintot szerzett internetes csalások útján.
Rendőrnek hazudta magát egy internes csaló
Vágólapra másolva!
Több rendbeli, kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a budapesti férfival szemben, aki közel két és fél millió forintot szerzett internetes csalásokkal. 
Vágólapra másolva!

A vád szerint a férfi tavaly júniustól rendszeresen járt kaszinóba, amitől az anyagi helyzete megromlott, és több magánkölcsön felvételére kényszerült. Mivel az egyik budapesti rendőrkapitányágon dolgozott fegyveres biztonsági őrként, feltűnt neki, hogy sokan tesznek feljelentést amiatt, hogy internetes csalások útján szereztek tőlük pénzt.

Elhatározta, hogy ő is ezzel a módszerrel fog pénzhez jutni.

Kihasználta, hogy a korábbi valós eladásai miatt jók voltak a vásárlói értékelései, olyan keresett játékkonzolokat, mobiltelefonokat hirdetett meg, amelyek nem voltak nála. Ráadásul azért, hogy az emberek bizalmát elnyerje, a velük való kommunikáció során többször keltette valótlanul azt a látszatot, hogy rendőrként dolgozik. Ennek alátámasztására olyan profilképet választott, amin a rendőrségi egyenruhára hasonlító pólóban látható.

Az ügyészek közzétettek egy fotó, ami a férfi az egyik becsapott vevő között lezajlott üzenetváltásról készült.

Rendőrnek hazudta magát egy internes csaló Forrás: Origo

Ezzel a módszerrel összesen 17 embert csapott be, akiknek 20 ezer és 373 ezer forint közötti kárt okozott úgy, hogy a bűncselekmény sorozattal közel 2,5 millió forintra tett szert. A férfit a kaposvári nyomozók vették őrizetbe a fővárosban tavaly szeptemberben és kezdeményezték az ügyészeknél a férfi letartóztatását. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatás alatt álló férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott és a közügyektől is eltiltotta, emellett a kár megtérítését indítványozta.