Azt kérte az embercsempész a migránsoktól, hogy hazudják magukat stopposnak

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy lengyel férfi egy bűnszervezet tagjaként többször is Magyarországra utazott, hogy vietnámi migránsokat vegyen fel, és hamis iratokkal külföldre utaztassa őket. A lebukás elkerülése érdekében azt kérte a migránsoktól, hogy a rendőrök előtt stopposnak adják ki magukat. A férfira börtönbüntetés várhat, és az országból is kitilthatják.
Vágólapra másolva!

A férfi egy embercsempészettel foglalkozó csoport megbízásából

vietnámi migránsokat szállított Budapestről Nyugat-Európába,

főleg Németországba és Belgiumba.

A csoport tagjai a csempészett migránsoknak más, rájuk hasonlító vietnámi személyek nevére kiállított, illetve fényképével ellátott iratokat adtak,

hogy illegálisan kijuttathassák őket más országokba.

A Lengyelországban élő férfi rendszeresen járt Magyarországra. Az egyik ilyen alkalommal, 2021. augusztus 23-án Budapesten, legalább két vietnámi migránst vett fel autóval, hogy fejenként 1000-2500 euróért Németországba vigye őket. A férfi az autóban

kioktatta a migránsokat, hogy viselkedjenek higgadtan, és ha útközben ellenőrzik őket, mondják azt, hogy nem ismerik őt, stoppoltak, így véletlenszerűen kerültek az autójába.

Útközben meg is állították őket a cseh rendőrök, és a migránsok ügyében eljárást indítottak, a férfit azonban elengedték.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi ezt követően,

2021. október 13-án újabb négy vietnámi migránst vett fel Budapesten, majd nekik is elmondta mit kell mondaniuk, ha esetleg megállítják őket a rendőrök.

A férfi autóját az M1-es autópálya Ausztria felé vezető szakaszán, Nagyszentjános közelében igazoltatták, amelynek során

a kocsiban több, mások nevére kiállított iratot is találtak, majd ezután a a sofőrt és utasait is elfogták és kihallgatták.

A főügyészség a férfi ellen embercsempészet miatt emelt vádat, és végrehajtandó börtönbüntetést, pénzbüntetést, illetve az országból történő kiutasítást javasolt.