A magyarok többsége szerint Brüsszel felelős az inflációért

Árstop, Magyarország Kormánya, árszabályozás, alapvető élelmiszer, 2022. február 1., 2022.02.01.
Vágólapra másolva!
Még a kormánypárttal egyáltalán nem szimptizáló, baloldali Publicus legújabb felmérése szerint is a magyarok többsége úgy gondolja, Brüsszel felelős az inflációért. Időközben az infláció mértéke elkezdett mérséklődni, a hazai kereskedők pedig folyamatosan csökkentik az élelmiszerákat. 
Vágólapra másolva!

A magyarok többség a brüsszeli szankciókat okolja a drágulásért - ez derült ki korábban a Századvég és most a baloldali Publicus felméréséből is. Jól látszik, hogy az emberek világosan látják, ha a háború véget érne, és feloldanák a szankciókat, akkor nagyon gyorsan csökkenne az infláció. Egyébként az elmúlt hetekben itthon is lejjebb mentek az árak.

Magyarországon is már lefelé tartanak az árak. Az emberek többsége szerint Brüsszel a felelős Fotó: Csudai Sándor - Origo

A hazai élelmiszeráruház-láncok az elmúlt hetekben több árcsökkentést is bejelentettek. Közéjük tartozik a Spar is, amely hétről-hétre teszi közzé, hogy mely termékek árát csökkenti, némelyikét akár 40 százalékkal is.

Írtunk arról is, hogy harmadik hónapja tart az árháború, a kiskerláncok minden héten új termékeknél nyitnak frontot. Nem látszik a vége az árcsökkentésnek.