Lopott gázolajat és gabonát árultak a sofőrök egy fülöpházi testvérpárnak

Vágólapra másolva!
Két fülöpházi férfi több sofőrrel egyeztetve többször is találkoztak egy pakolóban, ahol áron alul vettek tőlük különböző gabonákat és gázolajat. A sofőrök a szállítmányaikban lopták, aztán adták el az egyes árukat.
Vágólapra másolva!

Az egyik fülöpházi férfi a társai segítségével 2020 novemberétől közel egy éven át az 52-es főút egyik, Kecskeméthez közeli parkolójában

fuvarozó cégek sofőrjeitől áron alul, vett ömlesztett terményeket, amiket a sofőrök a szállítmányból loptak el.

A férfi testvére a búza, kukorica és napraforgó szállításához szükséges zsákokat szerezte be, valamint segített meghatározni az árukat. Ha egyikük sem ért rá, akkor egy harmadik társuk vette át a gabonát, amihez a férfi adta neki a pénzt.

A több mint 175 zsáknyi gabona mellett 1.000 liter, kamionokból leszívott gázolajat is megszereztek, amit az idősebb testvér kerekegyházi házánál tároltak.

Forrás: Ügyészség.hu

A fiatalabb férfit 2021 novemberében fogták el.

Ezek után a bátyja az élettársa segítségével hamis számlákat akart szerezni, hogy igazolják a megszerzett gabona eredetét, valamint megpróbálták eladni a gázolajat.

Ezen felül az idősebb férfi egy kecskeméti gyár telephelyéről kamionba rejtve ellopott 25 akkumulátort szerzett meg az egyik sofőrtől azért, hogy azokat eladja. A rendőrök tetten érték, amikor átrakodta az akkumulátorokat.

Az ügyészség a testvérpár ellen pénzmosás, a társaik ellen pedig bűnpártolás, lopás és sikkasztás miatt emelt vádat.