Ajánló a HírTV Radar című műsorából

Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

Ajánló a tegnapi adásból

Forradalmi újítás? Porból sör. Instant kávéról, instant levesekről már hallhattunk, a hozzájuk fűződő viszony igencsak megoszlik. Most pedig itt egy teljesen új találmány a sörpor.

A mai adásban

HÁBORÚ - Míg Bahmutról ellentétes információk érkeznek addig a diplomácia területén is folyamatosak a történések, Törökország jóváhagyásával elindulhat Finnország NATO csatlakozási folyamata, míg Svédország csatlakozása egyelőre bizonytalan.

HÁBORÚS DRÓNOK - A drónokról először talán a repülő kamerák jutnak eszünkbe. Eredetileg tényleg polgári célokra fejlesztették ki, de ma már katonai célokra is használják, az orosz-ukrán háborúnak szintén fontos eszköze lett. A felvételek ugyanis kiválóan alkalmazhatóak katonai felderítésre, vagy akár fegyverzetet, robbanószert vihetnek magukkal a pilóta nélküli légi járművek. Az egyszerűbb eszközöket pedig gyakorlatilag bárki megvásárolhatja az interneten. A Radar megnézte, mire képesek a manapság használt drónok.

BIZTONSÁGI ÖV / GYEREKÜLÉS - Még mindig sokan nem tudják, vagy nem tartják be a gyerekülésekre vonatkozó szabályokat- ez a tapasztalat. A gyerekek kicsik és törékenyek ezért nem mindegy hogyan szállítjuk őket az autóban. Megmutatjuk hogyan kell helyesen bekötni egy gyerekülést, és láthatják, milyen veszélyekkel járhat az, ha valaki nem veszi komolyan a biztonsági előírásokat.

VÁLTOZIK A KRESZ A ROLLEREK ESETÉBEN - Az elektromos rollerekre vonatkozó KRESZ-módosítás szerint a 25 kilométer/órás végsebességű rollerek kerékpárnak minősülnének, az ennél gyorsabbak pedig segédmotoros kerékpárnak. A tervezet elkészült, és átkerült a közlekedési minisztériumhoz

PATAI HAGYOMÁNYŐRZŐK - Kollégánk a patai hagyományőrzőkkel készített rétest. Ám a gasztronómiai különlegesség mellett korhű ruhákat és kultúrtörténeti érdekességeket is bemutatunk a gyöngyöspatai tájról, ahol többek között az a Kisboldogasszony templom is megtalálható, melynek felújítása a hetekben fejeződött be. Itt található az Európában egyedülálló műkincs, a Jesse-oltár. (Jézus családfájának egyedi ábrázolása)

ÉLETE A ZENE - Heincz Gábor közismertebb nevén Biga, a haza zenei élet egyik nélkülözhetetlen figurája, akinek az élete a zenéről és a dalokról szól. A színes személyiség állandó munkában van, hol zenét szerez, ír, vagy ad elő, illetve több produkció zenei producere is.

SZÉLESVÁSZNÚ TÖRTÉNELEM - Szombaton Szélesvásznú Történelem, Az oroszlán ugrani készül című magyar bűnügyi film lesz terítéken. A címdalát a "miért hagytuk, hogy így legyen"-t az akkor még kezdő Illés zenekar játssza. A műsorban erről az időszakról beszél Szörényi Levente.

ITT A MEDVEHAGYMA SZEZON - Javában tart a medvehagyma szezonja. A zöld levelű gyógynövényt fokhagymás íze és jótékony hatásai miatt is szedik. Igaz, sokan nem tudják, hogy utána mit is kezdjenek vele. A medvehagyma nemcsak salátaként, hanem savanyúságként, sőt fűszernövényként is felhasználható.

TRÓFEAGYŰJTEMÉNY A VÁRBAN - Dr. Horváth Béla trófeagyűjteményéből nyílt állandó kiállítás a Siklósi Várban. A városban dolgozó orvos országosan ismert vadász volt, a tárlaton több olyan agancs látható, mely egyedisége miatt a maga idejében világszenzációnak számított.