Novák Katalin: A békességet a szabadsággal táplált szeretet tudja megalapozni

NOVÁK Katalin, portré, köztársasági elnök
Budapest, 2023. január 1. A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök újévi köszöntőjének televíziós felvételén a Sándor-palotában 2022. december 30-án. MTI/Sándor-palota
Vágólapra másolva!
A magyarok békességre vágynak a családban és a közéletben, békességre Székelyföldön, Magyarországon, Európában, ezt a békességet a szabadsággal táplált szeretet tudja megalapozni - hangoztatta Novák Katain vasárnap Sepsiszentgyörgyön a Szilvássy Carola Református Szeretetotthon avatóünnepségén.
Vágólapra másolva!

A köztársasági elnök rámutatott: minél nehezebbek az idők, annál többet kell tenni az elesettekért, ezért is példamutató a most felavatott csaknem száz férőhelyes idősotthont megálmodó sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztény Alapítvány szolgálata.

Novák Katalin, köztársasági elnök. Forrás: MTI/Sándor-Palota

Novák Katalin délelőtt a sepsiszentgyörgyi vártemplomban vett részt a pünkösdvasárnapi istentiszteleten, majd - Kató Béla erdélyi református püspökkel közösen - felavatta a Sepsiszentgyörgyi Református Kollégium elemi iskolájának szintén magyar állami támogatással emelt új épületét.